Hoppa till innehållet

Jessica Schultz lämnar krisdrabbad e-handlare

Investeraren och Hellofresh-grundaren Jessica Schultz lämnar shoppingsajten Fyndiqs styrelse, efter en skakig tid.

Jessica Northzone har flera framgångsrika bolag i sin portfölj.
Jessica Northzone har flera framgångsrika bolag i sin portfölj.Foto: Amanda Lindgren

Fyndiqs app kan beskrivas som ett slags ”Ullared på nätet”, som sammanför säljare med köpare. Satsningen såg länge lovande ut. Men bolaget har kämpat i motvind den senaste tiden. 

I fjol gjorde man en förlust på 43 miljoner kronor, och omsättningen låg i princip stilla runt 330 Mkr, jämfört med året innan. 

I början av året lade man ner satsningen på Wish-kopian Superbilligt, där varor skickades direkt från fabriker i Kina med leveranstider på uppåt 40 dagar. Dessutom blev planerna på en försäljning av bolaget inte av. 

Läs mer: Ehandelsbolaget Fyndiq är till salu 

Nu står det klart att Jessica Schultz, partner på Northzone, lämnar Fyndiqs styrelse. Hon har en bakgrund inom e-handel och bland annat modebolaget Na-kd, betalbolaget Klarna, och matkassen Matsmart bland sina portföljbolag. Jessica Schultz ersätts av Northzones Christoffer Norman. 

”Det är ingenting dramatiskt med att jag lämnar styrelsen. Min kollega Christoffer har tidigare varit COO på marknadsplatsen Avito och har mer relevant erfarenhet för Fyndiq. Han får därför ta Northzones plats i styrelsen”, säger Jessica Schultz.

Även Industrifondens Sara Resvik lämnar styrelsen. Nya i styrelsen är Samuel Bonnier och Magdalena Bonde.

Magdalena Bonde ansvarade tidigare för Fyndiqs strategi och plattformens handlare. Sedan juli är hon vd och koncernchef för Eniro. 

Bolaget har tagit in cirka 200 Mkr sedan starten, från bland andra Northzone, Industrifonden och Karl-Johan Persson.

Den negativa trenden ska nu vändas av e-handelsprofilen Paul Fischbein som i början av sommaren fattade klubban i Fyndiqs styrelse. Han var tidigare vd för e-handelskoncernen Qliro.

Jessica Schultz karriär började 2011, då hon var med och grundade matkassebolaget Hellofresh. Bolaget har växt i raketfart och är i dag värderat till runt 15 miljarder kronor på Frankfurtbörsen. 

Di Digital korade nyligen Jessica Schultz till Sveriges mäktigaste kvinnliga riskkapitalist. 

Läs mer: Hon är Sveriges mäktigaste kvinnliga riskkapitalist 

Breakit var först med att berätta nyheten om Jessica Schultz avhopp. 

Innehåll från Visma AmiliAnnons

Inkassobolaget utmanar branschen ”Vi är en del av lösningen”

Visma Amili rapporterar en tvåsiffrig tillväxt och en stark marginal för andra året i rad.  Vidareutvecklingen av bolagets produkterbjudande med fokus på smarta fakturor, tillsammans med stora investeringar i både organisation och teknisk infrastruktur, har visat sig avgörande för bolagets starka resultat.

Trots försämrat konjunkturläge rapporterar Visma Amili, som levererar tekniska lösningar inom faktura-, påminnelse- och inkassohantering, en tillväxt på 14% under 2023. 

Magnus Månsson, vd på Visma Amili, betonar värdet av bolagets investering i teknisk infrastruktur. En satsning som gör det möjligt att erbjuda en helhetslösning som avlastar kundernas egen ekonomiavdelning. Med ett utökat fokus på att optimera fakturaprocessen och erbjuda lösningar som frigör tid och förbättrar likviditeten för kunderna, har Visma Amili förstärkt sin position som en stabil och pålitlig partner för både företag och myndigheter.

– Våra kunder vill inte ägna sig åt kravhantering, men måste få betalt för sina tjänster. Att fler kunder använder oss redan på fakturastadiet möjliggör för en stabil affärsmodell som gynnar både oss och våra kunder, förklarar Månsson.

Kundcentrerad utveckling främjar en sund kreditmarknad

Under det gångna året har Visma Amili lagt stor vikt vid att stödja en sund kreditmarknad. Genom att hantera förfallna fakturor på ett schysst och effektivt sätt sätter Visma Amili människan i fokus. En viktig satsning är den egenutvecklade betalplattformen som ger fakturamottagaren tillgänglighet dygnet runt, möjlighet att välja bland flera betalningsalternativ och realtidsåterkoppling på över 70 olika språk.

– Vi är en del av lösningen, inte en förvärrande faktor i ekonomisk utsatthet. Vårt uppdrag är att främja en sund kreditmarknad och våra satsningar speglar vårt engagemang för att uppnå det målet, säger Månsson.

Expertkompetens från en av Europas ledande koncerner

Trots betydande investeringar i både organisation och teknisk infrastruktur har Visma Amili lyckats behålla en stark marginal på 24%. Ett resultat som vittnar om företagets engagemang för att leverera produkter som ger verkligt värde till kunder.

Visma Amili ingår tillsammans med 180 andra produktbolag i Visma-koncernen, en av Europas ledande leverantörer av affärskritisk mjukvara. Koncernen har levererat en exponentiell tillväxt de senaste 20 åren och rapporterade 2023 en tillväxt på nästan 2,4 miljarder euro. Tillgången till global kompetens och resurser stärker Visma Amilis tekniska utveckling och möjliggör ännu effektivare och säkrare produkter.

I en tid av ökad konkurrens fortsätter Visma Amili att utmana branschen. Med visionen om att vara en framstående leverantör av molnbaserade faktura-, påminnelse- och inkassolösningar, ligger bolagets fokus på att leverera lösningar som optimerar och automatiserar företags och myndigheters ekonomiska processer.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Visma Amili och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera