Annons

Jessica Schultz lämnar krisdrabbad e-handlare

Jessica Northzone har flera framgångsrika bolag i sin portfölj.
Jessica Northzone har flera framgångsrika bolag i sin portfölj. Foto: Amanda Lindgren
Investeraren och Hellofresh-grundaren Jessica Schultz lämnar shoppingsajten Fyndiqs styrelse, efter en skakig tid.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Fyndiqs app kan beskrivas som ett slags ”Ullared på nätet”, som sammanför säljare med köpare. Satsningen såg länge lovande ut. Men bolaget har kämpat i motvind den senaste tiden. 

I fjol gjorde man en förlust på 43 miljoner kronor, och omsättningen låg i princip stilla runt 330 Mkr, jämfört med året innan. 

I början av året lade man ner satsningen på Wish-kopian Superbilligt, där varor skickades direkt från fabriker i Kina med leveranstider på uppåt 40 dagar. Dessutom blev planerna på en försäljning av bolaget inte av. 

Läs mer: Ehandelsbolaget Fyndiq är till salu 

Nu står det klart att Jessica Schultz, partner på Northzone, lämnar Fyndiqs styrelse. Hon har en bakgrund inom e-handel och bland annat modebolaget Na-kd, betalbolaget Klarna, och matkassen Matsmart bland sina portföljbolag. Jessica Schultz ersätts av Northzones Christoffer Norman. 

”Det är ingenting dramatiskt med att jag lämnar styrelsen. Min kollega Christoffer har tidigare varit COO på marknadsplatsen Avito och har mer relevant erfarenhet för Fyndiq. Han får därför ta Northzones plats i styrelsen”, säger Jessica Schultz.

Även Industrifondens Sara Resvik lämnar styrelsen. Nya i styrelsen är Samuel Bonnier och Magdalena Bonde.

Magdalena Bonde ansvarade tidigare för Fyndiqs strategi och plattformens handlare. Sedan juli är hon vd och koncernchef för Eniro. 

Bolaget har tagit in cirka 200 Mkr sedan starten, från bland andra Northzone, Industrifonden och Karl-Johan Persson.

Den negativa trenden ska nu vändas av e-handelsprofilen Paul Fischbein som i början av sommaren fattade klubban i Fyndiqs styrelse. Han var tidigare vd för e-handelskoncernen Qliro.

Jessica Schultz karriär började 2011, då hon var med och grundade matkassebolaget Hellofresh. Bolaget har växt i raketfart och är i dag värderat till runt 15 miljarder kronor på Frankfurtbörsen. 

Di Digital korade nyligen Jessica Schultz till Sveriges mäktigaste kvinnliga riskkapitalist. 

Läs mer: Hon är Sveriges mäktigaste kvinnliga riskkapitalist 

Breakit var först med att berätta nyheten om Jessica Schultz avhopp. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer