Annons

John McAfee försvarar bitcoin efter Jamie Dimons utspel

John McAfee talade på China Internet Security Conference i Peking i augusti. Foto: Ng Han Guan
John McAfee talade på China Internet Security Conference i Peking i augusti. Foto: Ng Han Guan
Pionjären inom internetsäkerhet men numera bitcoingrävaren John McAfee tar nu den digitala valutan i försvar efter Jamie Dimons angrepp tidigare i veckan.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Jamie Dimon som är vd för investmentbanken JP Morgan kallade i samband med en bankkonferens bitcoin för en bubbla som väntar på att spricka. Överlag anser han valutan vara en bluff som hans traders är förbjudna att handla med.

Läs mer: JP Morgans vd: Bitcoin värre än tulpanlökar

Men i CNBC:s program Fast Money som sändes under onsdagen sade John McAfee att han respekterar Jamie Dimons uppfattning men att han inte delar den. Detta gällde särskilt i fallet att bitcoin skulle vara en bluff.

”Du kallar bitcoin för ett bedrägeri. Jag är en bitcoingrävare. Vi skapar bitcoin och det kostar 1 000 dollar att skapa en bitcoin. Vad kostar det för att framställa amerikanska dollar? Vilken av dessa är ett bedrägeri?”, sade John McAfee.

Läs även: Bitcoin håller på att dela sig – därför ska du bry dig 

Till bitcoins försvar sade John McAfee också att grävarna lägger stora mängder energi från superdatorer och elektricitet på att få fram den virtuella valutan.

”Säkert finns det då ett värde i att skapa bitcoin”, tillade John McAfee.

Tidigare har John McAfee spått att bitcoin kommer att nå ett värde på 500 000 dollar om tre år. Den extremt volatila valutan handlas under torsdagen till 3 820 dollar, efter att ha nått en toppnivå på över 5 000 dollar så sent som i fredags.

Finwire/Di Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies