Annons

Jollyroom mot miljardomsättning

Ole Sauar, är grundare, vd och huvudägare i snabbväxande Jollyroom.
Ole Sauar, är grundare, vd och huvudägare i snabbväxande Jollyroom.
E-handelsbolaget Jollyroom ökar omsättningen kraftigt under 2016. Nu räknar de med att i år ta nästa milstolpe: En miljard kronor i omsättning. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

E-handelsbolaget Jollyroom som inriktat sig på produkter till gravida och barnfamiljer har vuxit kraftigt de senaste åren. Nu meddelar det Göteborgsbaserade bolaget att omsättningen för 2016 ökade med 265 miljoner kronor till 658 Mkr totalt. Det gör Jollyroom till det största bolaget i sin nisch i Norden. Men ambitionen är ännu större.

"Vi har tagit beslut om att vi skall in i flera länder. Än så länge är det inte helt klart när och hur, men det råder inget tvivel om att vi har europeiska ambitioner", säger grundaren Ole Sauar, som också är bolagets huvudägare. 

Läs mer: Jollyroom siktar på miljardomsättning 2017

I en artikel i norska Finansavisen jämförs Jollyroom med andra e-handelsbolag där det nyligen skett affärer och kommer fram till att Jollyroom snart bör vara värt mellan 1-2 miljarder kronor, vilket skulle kunna göra Ole Sauar till miljardär, i alla fall på pappret.  

"Vi har inte räknat själva. För vår del finns inget behov av att göra en värdering eftersom vi har en långsiktig plan för bolaget", säge Ole Sauar.

Målet för 2017 är att Jollyroom ska omsätta över en miljard kronor och fortsätta växa under lönsamhet. 

"Jag kan säga så mycket som att vi ligger väl i fas för att nå det genom organisk tillväxt", säger Ole Sauar. 

Di Digital har tidigare nämnt Jollyroom som en trolig köpare om Qliro skulle sälja Lekmer. Men enligt Ole Sauar är förvärv inte huvudfokus för Jollyroom.

"Vi håller alla dörrar öppna men planen är i första hand att växa organiskt", säger han. 

Ole Sauar äger 60 procent av Jollyroom, förlaget Egmont 36 procent och Komplett-grundaren Eric Sandtrø 4 procent.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer