Annons

Jonas Tellander: "Jag tror att ljudboken kan bli hur stor som helst i hela världen"

Jonas Tellander, vd Storytel.
Jonas Tellander, vd Storytel. Foto: Oskar Omne
Ljudbokstjänsten Storytel fyller på kassan med 200 färska miljoner för att elda på tillväxten ytterligare. "Jag tror att ljudboken kan bli hur stor som helst i hela världen", säger Jonas Tellander, vd och grundare av Storytel. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Börsraketen Storytel har ett händelserikt år bakom sig. Under våren slukade bolaget både Telegram förlag och danska People's Press och i juni 2016 köpte Storytel dessutom det andrika förlaget Nordstedts för drygt 150 miljoner kronor. 

Och bolaget har inga planer på att slå av på takten. Under natten mellan onsdag och torsdag fyllde bolaget på kassan med 200 Mkr från ett 40-tal institutionella investerare inklsuive Handelsbanken Fonder och Swedbank Robur. 

Läs mer: Storytel tar in 200 miljoner kronor 

"Jag tror att ljudboken kan bli hur stor som helst i hela världen", säger Jonas Tellander, vd för Storytel. 

De nya miljonerna ska gå till en fortsatt internationell expansion. 

"Vi är igång på tiotal marknader i dag. Sju marknader med tjänsten och några till med att skapa innehåll. Tittar man på de sju marknader vi är på så är vi vinstdrivande i Sverige, Norge och Danmark. Sedan har vi Finland, Holland, Polen och Ryssland där vi fortfarande investerar för att bygga upp marknaden", säger Jonas Tellander. 

Läs mer: Sven Hagströmer satsar miljoner på app för arabiska ljudböcker 

Kan du säga något om vilka länder ni planerar att gå in i? 

”Nej det kan jag inte göra konkret. Vi finns som sagt på sju marknader och sedan har vi även utgivningsverksamhet. Vi gör nytt innehåll även i Indien, Spanien och på arabiska. Så det är några av de marknaderna som kommer härnäst under hösten", säger Jonas Tellander. 

Ni nämner även förvärv? 

”Oftast är det ganska små förvärv. Det handlar om att när vi går in på en ny marknad så kommer vi ofta i kontakt med en duktig ljudboksentreprenör där vi ofta förvärvar deras bolag och startar upp Storytel istället", säger Jonas Tellander. 

Den färska emissionen skedde genom ett så kallat accelererat bokbyggande där priset fastställdes till 67,5 kronor per aktie vilket kan jämföras med onsdagens stängningskurs på 69,5 kronor. Sedan årsskiftet är aktien upp 56 procent. 

Jonas Tellander köpte själv 200 000 Storytel-aktier från två befintliga ägare på onsdagen till ett värde av 13,5 miljoner kronor. Enligt statistik från ägardatatjänsten Holdings är Jonas Tellander Storytels näst största ägare med 5 miljoner aktier motsvarande 10,3 procent av kapitalet och rösterna. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer