Annons

JP Morgans vd: Ångrar att jag kallade bitcoin för en bluff

JP Morgons vd Jamie Dimon ångrar sina uttalanden om bitcoin.
JP Morgons vd Jamie Dimon ångrar sina uttalanden om bitcoin. Foto: J. Scott Applewhite/ AP
Investmentbanken JP Morgans vd Jamie Dimon ångrar sitt uttalande där han bland annat kallade bitcoin för en bluff och värre än handel med tulpanlökar.  
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Jamie Dimon är en av Wall Streets mest inflytelserika chefer och den amerikanska storbanken JP Morgans vd. I september i fjol, under en investerarkonferens i New York uppgav han att bitcoin ”inte kommer att sluta väl” utan snarare krascha.

”Det är en bluff” och ”värre än handeln med tulpanlökar”, sade JP Morgan-chefen vidare vid det tillfället. Jamie Dimon sade även att han personligen skulle ge anställda sparken om de ”var dumma nog” att handla med bitcoin.

Efter Jamie Dimons uttalanden sjönk bitcoin från cirka 4 250 dollar till 4 120 dollar och upprörde många som engagerade sig i kryptovalutorna. 

Nu uppger han att han ångrar att han kallade kryptovalutan bitcoin för ett bedrägeri.

Det rapporterar Financial Times med hänvisning till en tv-intervju i FOX Business Network.

"Jag ångrar kommentarerna jag gav", säger han.

Läs även: JP Morgans vd: Bitcoin värre än tulpanlökar 

Den kritik som Jamie Dimon gav bitcoin lämnade dock ett högst tillfälligt avtryck. I skrivande stund ligger priset runt 14 800 dollar. De som köpte valutan när bank-vd:n fällde sina kommentarer kan nu sälja till tre gånger så mycket. 

Jamie Dimon uppger i intervjun med Fox Business Network att han inte är ett dugg intresserad av bitcoin, men säger att blockkedjetekniken, som kryptovalutorna bygger på, är på riktigt. 

Angående ICO:er, initial coin offerings, som i vissa fall har varit inblandade i bedrägeriutredningar i USA, säger Jamie Dimon, med mycket diplomati, att man måste analysera var och en för sig. 

Läs även: Kryptobluff stängs ned: Lovade 13 gånger pengarna på en månad 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer