Annons

Källor: Tiktok kan säljas på tisdagen

Zhang Yiming har grundat Bytedance.
Zhang Yiming har grundat Bytedance. Foto: TT.
En försäljning av succéappen Tiktoks verksamhet i USA uppges komma allt närmare.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det kinesiska teknikbolaget Bytedance är nära en försäljning av succéappen Tiktoks verksamheter i USA, Australien och Nya Zeeland. 

Det var i början av augusti som USA:s president Donald Trump hotade med ett förbud av appen, på grund av säkerhetsskäl, om den inte fick nya inhemska ägare.

Enligt källor till CNBC har Bytedance nu valt ut en köpare och en affär kan komma att offentliggöras redan under tisdagen.

Mjukvarujätten Microsoft sägs vara favorit i budgivningen – i ett gemensamt bud tillsammans med Walmart. Snabbköpskedjans plan sägs vara att bli minoritetsägare och dra synergier mellan videoappen och deras egen e-handel.

Konkurrensen kommer från Oracle, ett annat stort amerikanskt mjukvarubolag, som lagt ett självständigt bud på Tiktok.

Enligt CNBC:s källor väntas prislappen landa på mellan 20-30 miljarder dollar, motsvarande cirka 170-260 miljarder svenska kronor.

Men även om Bytedance går vidare med en köpare kan affären stoppas eller förhalas av den kinesiska regeringen. Bolaget har uppgett att de behöver ett godkännande från Peking för att kunna genomföra en affär.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer