Annons

Källor till Di: Paypal vill köpa Izettle för 19 miljarder kronor

Izettles vd Jacob De Geer.
Izettles vd Jacob De Geer. Foto: Jesper Frisk
Amerikanska Paypal vill köpa den svenska betaluppstickaren Izettle. Prislappen ligger på omkring 19 miljarder kronor, uppger källor till Di Digital.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Den amerikanska betalteknikjätten Paypal vill köpa det svenska fintechbolaget Izettle för omkring 19 miljarder kronor, uppger källor för Di Digital. Ett pressmeddelande om affären väntas redan i morgon bitti svensk tid enligt Di Digitals källor.

Parallellt har Izettles noteringsprocess pågått för fullt, och enligt källor till Di Digital skulle annars prospektet för börsnoteringen ha presenterats på fredagen, med preliminär första handelsdag så snart som den 31 maj och med början för teckningsperioden redan på måndag. Aktien skulle ha handlats under tickern IZTL.

Läs mer: Uppgifter: Paypal i samtal om att köpa Izettle

Prislappen är väsentligt högre än den på omkring 10 miljarder kronor som Di Digitals källor tidigare uppgett skulle vara aktuell i börsnoteringen.

Enligt källor med kunskap om noteringsprocessen har intresset från investerare varit stort inför den planerade noteringen, och enligt helt färska uppgifter planerades intervallet i börsvärdet  bli mellan omkring 10 och 12 miljarder kronor exklusive de omkring 2 miljarder kronor som skulle tagits in i en nyemission.

Sky News var först med att rapportera att Paypal för samtal om att köpa Izettle tidigare under torsdagskvällen. Talespersoner för Izettle och Paypal har inte varit tillgängliga för kommentarer.

Enligt uppgift till Di Digital har Paypal anlitat rådgivningsfirman Evercore i samband med budet på Izettle. 

Artikeln uppdateras...

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies