Hoppa till innehållet

Kan en app få dig att må bättre? Pepp-appen Remente rusar på listorna

Entreprenören David Brudö var nära att bli utbränd. Nu har hans antidepressions-app Remente lockat mer än 50 000 nya användare sedan årsskiftet. Nu söker bolaget kapital för att expandera.

David Brudö är grundare och vd på Remente.
David Brudö är grundare och vd på Remente.

David Brudö vet hur det känns att gå in i väggen. Han har en bakgrund som medgrundare av e-handelssajten Fyndiq samt har drivit resesajten Destly med sin fru.

“Jag sprang ett mentalt maraton varje dag. Det sista i mitt huvud på om kvällen och det första varje morgon var ångest och oro kring jobbet. Känslan av att om vi inte får in pengar inom en månad så får vi lägga ned, det är en extrem press man lever under”, säger han.

Med hjälp av regelbundna besök hos en psykolog lyckades han undvika att bli sjukskriven, lärde sig att trappa ned och hantera sina ambitioner. Men ur sammanbrottet föddes också idén till det som idag är Remente.

Det sista i mitt huvud på om kvällen och det första varje morgon var ångest och oro kring jobbet. 

“Livet som entreprenör kan vara väldigt självförbrännande. Vad som förenar nästan alla entreprenörer är att man har mer ambitioner än resurser. Jag insåg att det behövdes verktyg för att jobba förebyggande med de här frågorna”, säger David Brudö.

Remente, som lanserades i betaversion i fjol men först efter årsskiftet tagit fart på nedladdningslistorna, är tänkt att fungera som en slags digital livscoach. Appen ska hjälpa användaren att planera sitt liv och nå sina utsatta mål, för att på så vis hitta balans och mentalt välbefinnande.

“Vi vill vara ett slags livshanteringssystem som hjälper dig att fokusera på det som är viktigt för dig och hålla din mentala styrka i trim”, säger David Brudö.

Tjänsten har idag nära 60 000 registrerade användare, upp från blott 10 000 vid årsskiftet. Intäkterna, som än så länge är blygsamma, kommer från att användare betalar extra för kurser i bland annat stresshantering, ledarskap, mindfulness och minnesträning. Själva appen är gratis att använda.

Exakt hur mycket pengar bolaget har dragit in vill David Brudö inte avslöja.

“Det är inga stora pengar än men jag kan säga att vi ser substans i affären, helt klart”, säger han.


Bakom bolaget står, förutom David Brudö, bland andra psykologen Nils Eék, "minnesatleten" och föreläsaren Idriz Zogaj, entreprenören Niklas Forser, mentala tränaren Kjell Enhager samt Saltside-medgrundaren och Skype-veteranen Anders Hallin.

Remente har tagit in ungefär 4,1Mkr i riskkapital från affärsänglar som Mikael Pawlo och Sam Bonnier. Nu vill David Brudö hitta mer finansiering för att expandera ytterligare. Planen är att ta in upp till10 Mkr i kapital.

“Vi ser att det börjar röra på sig internationellt, vilket är superkul. Vi har ett commitment från den nuvarande ägarkretsen och är ute och pratar med andra investerare”, säger David Brudö.

Läs även: Nyårslöften gav rusning till Lifesum

Läs även: Northzonegrundare leder jakt på visdom

Innehåll från ChargeNodeAnnons

Optimera elbilsladdningen och spara pengar

En smart laddtjänst är ett viktigt verktyg för företag och fastighetsägare som vill hålla nere sina elkostnader och samtidigt tillhandahålla elbilsladdning.

Senast 2027 ska alla svenska elnätsföretag ha infört effektbaserad prissättning vilket innebär debitering utifrån effektuttag. Redan idag tillämpas modellen bland elnätsföretagen eller så planeras det för fullt för ett införande. Med effektbaserad prissättning ska man motiveras till att sprida ut sin elanvändning. Detta innebär att man undviker effekttoppar vilket främjar effektivt nätutnyttjande. 

Elbilsladdning och effektbaserad prissättning kan därför innebära problem om man inte tänker till från start. Med ChargeNodes smarta ladd- och betaltjänst är det möjligt att plana ut effektkurvan och därigenom slippa dyra effektavgifter. Användarna anger avresetiden i företagets app och sedan prioriterar ladd- och betaltjänsten i vilken ordning bilarna ska laddas. 

– Vårt laddsystem har funktionen lastbalansering i kombination med en smart laddtjänst så att medlemmarnas bilar laddas utifrån parkeringstid. Det är alltså kombinationen av lastbalansering och smart laddtjänst som gör att anläggningsägaren kan hålla nere sin elanvändning och därigenom slippa dyra effektavgifter, säger Richard Forssell på ChargeNode.

En annan fördel är att ChargeNodes laddsystem med sin centraliserade laddstyrning har betydligt färre komponenter än traditionella lösningar. Det innebär effektiv och billig förvaltning efter garantiperiodens slut. 

– Vi rekommenderar att företag och fastighetsägare tänker igenom hur laddinfrastrukturen ska förvaltas över tid, säger Richard Forssell.

 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med ChargeNode och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera