Annons

Kan en app få dig att må bättre? Pepp-appen Remente rusar på listorna

David Brudö är grundare och vd på Remente.
David Brudö är grundare och vd på Remente.
Entreprenören David Brudö var nära att bli utbränd. Nu har hans antidepressions-app Remente lockat mer än 50 000 nya användare sedan årsskiftet. Nu söker bolaget kapital för att expandera.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

David Brudö vet hur det känns att gå in i väggen. Han har en bakgrund som medgrundare av e-handelssajten Fyndiq samt har drivit resesajten Destly med sin fru.

“Jag sprang ett mentalt maraton varje dag. Det sista i mitt huvud på om kvällen och det första varje morgon var ångest och oro kring jobbet. Känslan av att om vi inte får in pengar inom en månad så får vi lägga ned, det är en extrem press man lever under”, säger han.

Med hjälp av regelbundna besök hos en psykolog lyckades han undvika att bli sjukskriven, lärde sig att trappa ned och hantera sina ambitioner. Men ur sammanbrottet föddes också idén till det som idag är Remente.

Det sista i mitt huvud på om kvällen och det första varje morgon var ångest och oro kring jobbet. 

“Livet som entreprenör kan vara väldigt självförbrännande. Vad som förenar nästan alla entreprenörer är att man har mer ambitioner än resurser. Jag insåg att det behövdes verktyg för att jobba förebyggande med de här frågorna”, säger David Brudö.

Remente, som lanserades i betaversion i fjol men först efter årsskiftet tagit fart på nedladdningslistorna, är tänkt att fungera som en slags digital livscoach. Appen ska hjälpa användaren att planera sitt liv och nå sina utsatta mål, för att på så vis hitta balans och mentalt välbefinnande.

“Vi vill vara ett slags livshanteringssystem som hjälper dig att fokusera på det som är viktigt för dig och hålla din mentala styrka i trim”, säger David Brudö.

Tjänsten har idag nära 60 000 registrerade användare, upp från blott 10 000 vid årsskiftet. Intäkterna, som än så länge är blygsamma, kommer från att användare betalar extra för kurser i bland annat stresshantering, ledarskap, mindfulness och minnesträning. Själva appen är gratis att använda.

Exakt hur mycket pengar bolaget har dragit in vill David Brudö inte avslöja.

“Det är inga stora pengar än men jag kan säga att vi ser substans i affären, helt klart”, säger han.


Bakom bolaget står, förutom David Brudö, bland andra psykologen Nils Eék, "minnesatleten" och föreläsaren Idriz Zogaj, entreprenören Niklas Forser, mentala tränaren Kjell Enhager samt Saltside-medgrundaren och Skype-veteranen Anders Hallin.

Remente har tagit in ungefär 4,1Mkr i riskkapital från affärsänglar som Mikael Pawlo och Sam Bonnier. Nu vill David Brudö hitta mer finansiering för att expandera ytterligare. Planen är att ta in upp till10 Mkr i kapital.

“Vi ser att det börjar röra på sig internationellt, vilket är superkul. Vi har ett commitment från den nuvarande ägarkretsen och är ute och pratar med andra investerare”, säger David Brudö.

Läs även: Nyårslöften gav rusning till Lifesum

Läs även: Northzonegrundare leder jakt på visdom

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer