Hoppa till innehållet

Kändisarnas jaktapp skjuter på notering

Med en hägrande börsnotering lockade jaktappen The Great Wild en rad kändisar att investera i bolaget i fjol. Nu skjuts börsplanerna på framtiden. 

MMA-stjärnan Alexander "The Mauler" Gustafsson är en av investerarna i The Great Wild.
MMA-stjärnan Alexander "The Mauler" Gustafsson är en av investerarna i The Great Wild.Foto: Press

Förra hösten tog jaktappen The Great Wild (NTL) in nytt kapital genom en spridningsemission. Planen var att öka antalet aktieägare och göra bolaget redo för en notering. Flera kändisar hoppade på erbjudandet, däribland artisten Måns Zelmerlöv och MMA-stjärnan Alexander Gustafsson. 

"Med det goda emissionsutfallet i ryggen har vi skapat mycket goda förutsättningar att fortsätta utveckla vårt erbjudande, vår affärsmodell och vår internationella lansering", sa bolagets dåvarande vd Robert Nathanson.

Läs mer: Kändisar har blivit raketbränsle på börsen 

Men sedan dess har det inte gått riktigt som planerat för The Great Wild. Vid årsskiftet hade bolaget kvar 200 000 kronor i kassan efter att ha gjort en förlust på närmare 7 miljoner kronor under 2017. VD:n Robert Nathansson har fått lämna bolaget och istället har en anställd hos huvudägaren FrontOffice fått gå in som tillförordnad vd. 

I sitt första vd-brev till aktieägarna skriver den tillförordnade vd:n, Oskar Eriksson, att:

"Jag vet att ni alla väntar på den utlovade listningen och jag vet också att ni, likt vi, vill ha maximalt värde på gjord investering".

I fjol var planen att notera bolaget under våren i år vilket sedan skjutits fram till hösten. Men nu verkar det tveksamt om det blir någon notering alls i år. 

"Låt mig återkomma i frågan så snart jag kan presentera något konkret och officiellt", skriver Oskar Eriksson till aktieägarna. 

Enligt Oskar Eriksson är fokus nu på att se till att öka bolagets intäkter inför en kommande listningsprocess. Ett första steg i det är att The Great Wild i förra veckan tog över bolaget Huntland AB som precis genomgått en företagsrekonstruktion. Huntland är en liten verksamhet i Jämtland som arbetar med service- och reparation av jaktvapen. 

"Förvärvet av Huntland är startskottet på resan mot att i ökande takt addera nischade produkter och e-commerce till The Great Wilds affärsmodell och tillgångar", skriver Oskar Eriksson. 

Förvärvet, som finansieras med nyemitterade aktier, innebär att The Great Wild i ett slag bör öka omsättningen från 36 000 kronor i fjol till 2-3 miljoner kronor när man inkluderar Huntlands verksamhet. 

Innehåll från ChargeNodeAnnons

Optimera elbilsladdningen och spara pengar

En smart laddtjänst är ett viktigt verktyg för företag och fastighetsägare som vill hålla nere sina elkostnader och samtidigt tillhandahålla elbilsladdning.

Senast 2027 ska alla svenska elnätsföretag ha infört effektbaserad prissättning vilket innebär debitering utifrån effektuttag. Redan idag tillämpas modellen bland elnätsföretagen eller så planeras det för fullt för ett införande. Med effektbaserad prissättning ska man motiveras till att sprida ut sin elanvändning. Detta innebär att man undviker effekttoppar vilket främjar effektivt nätutnyttjande. 

Elbilsladdning och effektbaserad prissättning kan därför innebära problem om man inte tänker till från start. Med ChargeNodes smarta ladd- och betaltjänst är det möjligt att plana ut effektkurvan och därigenom slippa dyra effektavgifter. Användarna anger avresetiden i företagets app och sedan prioriterar ladd- och betaltjänsten i vilken ordning bilarna ska laddas. 

– Vårt laddsystem har funktionen lastbalansering i kombination med en smart laddtjänst så att medlemmarnas bilar laddas utifrån parkeringstid. Det är alltså kombinationen av lastbalansering och smart laddtjänst som gör att anläggningsägaren kan hålla nere sin elanvändning och därigenom slippa dyra effektavgifter, säger Richard Forssell på ChargeNode.

En annan fördel är att ChargeNodes laddsystem med sin centraliserade laddstyrning har betydligt färre komponenter än traditionella lösningar. Det innebär effektiv och billig förvaltning efter garantiperiodens slut. 

– Vi rekommenderar att företag och fastighetsägare tänker igenom hur laddinfrastrukturen ska förvaltas över tid, säger Richard Forssell.

 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med ChargeNode och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera