Annons

Vill minska matsvinnet – fick motbevisa tveksamma investerare

Elsa Bernadotte, grundare till matsvinnsappen Karma.
Elsa Bernadotte, grundare till matsvinnsappen Karma.
Karma vill minska matsvinnet med sin app. ”Jag längtade väldigt mycket efter att driva eget”, säger Elsa Bernadotte, operativ chef och medgrundare på företaget, i en intervju med DiTV. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Elsa Bernadotte är operativ chef och medgrundare på det svenska företaget Karma som genom sin app vill minska matsvinnet. Själv försöker Elsa Bernadotte att inte slänga mat om den inte verkligen är oätbar. 

Karmas grundare trodde till en början att de var först ut med idén och undrade varför ingen annan hade kommit att tänka på det. Men efter några minuters sökande på internet insåg de att det redan fanns aktörer som var på gång med idén. 

”Om det inte hade funnits någon annan hade jag undrat om det var något vi hade missat. Det var snarare en validering av att vi nog hade hittat något väldigt spännande”, säger Elsa Bernadotte. 

Det var inte alla som trodde att affärsidén skulle fungera till en början. Några investerare på marknaden ifrågasatte till exempel om folk verkligen skulle vara villiga att gå till restauranger för att hämta upp maten själva. 

”Men då kände vi, låt oss testa och se. Det visade sig att folk visst var villiga att göra det”, säger Elsa Bernadotte. 

2018 tog Karma in 110 miljoner kronor i riskkapital från bland andra Kinnevik och Electrolux. Samma år omsatte bolaget knappt 4 Mkr och noterade en förlust på 27 Mkr.

Karma är inte det första företaget som Elsa Bernadotte grundat, tidigare drev hon Pop Fruits. Hon trivs med att starta företag tillsammans med andra och arbeta i ett team tillsammans med dem. 

”Om det är något jag ångrar så är det att jag inte blev entreprenör tidigare. Jag längtade väldigt mycket efter att driva eget”, säger Elsa Bernadotte.

Se hela intervjun här:

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer