Annons

Karma rekryterar Atomico-investerare för lansering i London

Karmas grundarteam med Alex Spain näst längst till höger.
Karmas grundarteam med Alex Spain näst längst till höger. Foto: pressfoto
Matsvinnsappen Karma rekryterar från Niklas Zennströms riskkapitalbolag Atomico. Investeraren Alex Spain ska ansvara för Stockholmsbolagets europeiska expansion.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Sedan matsvinnsappen Karma (NTL) lanserade sin tjänst i slutet av 2016 har bolaget gått från 5 till 25 anställda. Genom samarbeten med fler än 1000 restauranger och caféer ska Karma ha sålt över 50 ton mat över appen. 

För en månad sedan rekryterade bolaget Jonas Axelsson som har en bakgrund från bland annat Spotify, Tictail, Trustly och Norrsken. Nu, inför expansionen i Storbritanninen förstärker man organisationen ytterligare med att anställa Alex Spain.

Läs även: Deras svävande flyg ska ersätta taxi: ”Kommer att låta som en motorcykel” 

Alex Spain har de senaste 3,5 åren arbetat som investerare på Niklas Zennströms riskkapitalbolag Atomico (NTL) med huvudkontor i London. Under sin tid där ledde Alex Spain satsningar på den tyska marknaden och arbetade med företag som Goeuro, Lilium, Habito och Lendinvest. 

Alex Spain blir ansvarig för att leda bolagets expansion utomlands och ett av hans första uppdrag blir att etablera Karma i London. 

”Karma har på kort tid skapat en smart lösning på ett av våra största samhällsproblem och det känns fantastiskt att få ta del av den fortsatta resan in på en global marknad. Vi är väldigt nöjda med de restauranger som redan nu har anslutit sig för att vara en del av lanseringen i London och vi ser fram emot att berätta mer om det i början på nästa år, säger Alex Spain i ett meddelande.

Läs även: Matsvinnsappen Karma tar in över 30 miljoner för expansion i Europa 

I somras tog Karma in mellan 30 och 40 miljoner kronor för att satsa på sin internationella expansion. Bland investerarna finns Eventures (NTL), som tidigare har investerat i bland annat svenska Natural Cycles, och svenska Eequity (NTL) med särskilt fokus på e-handel. 

Men bolaget har även andra investerare som Niklas Adalberths Norrsken Foundation (NTL), Avito-grundarna Jonas Nordlander och Filip Engelbert och Spotify-veteranen Sophia Bendz (NTL). Sophia Bendz skapar också en koppling till Atomico eftersom hon är riskkapitalbolagets investeringsrådgivare i Sverige. 

Läs även: Sophia Bendz: ”Jag fick de bästa åren på Spotify” 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer