Annons

Kinesiska återförsäljare sänker priserna på Iphone

Apples vd Tim Cook.
Apples vd Tim Cook. Foto: Bebeto Matthews
Två av Apples största återförsäljare i Kina, e-handlarna JD.com och Suning, har på fredagen kraftigt sänkt priserna på vissa Iphonemodeller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

JD.com har sänkt priset med drygt 20 procent på modellerna Iphone 8 och Iphone 8 Plus, medan Suning har prissänkt den nya modellen Iphone XR med 17 procent, enligt Financial Times.

Priserna ska ha sänkts med upp emot 118 dollar för den senaste modellen av iPhone XR med 64GB minne, enligt telegramtjänsten Finwire.

Både Suning och JD.com är auktoriserade återförsäljare åt Apple. Medan priserna som anges på Apples egen webbplats bestäms av huvudkontoret i USA, sätts priserna hos övriga handlare i samråd med Apple i Kina.

"Apple har gett återförsäljarna mer flexibilitet i prissättningen sedan den högt prissatta Iphone X lanserades 2017, vilket gjort det möjligt för dem att hantera lagren bättre", säger Yiting Guan, analytiker vid Canalys, till Financial Times.

Apple varnade i förra veckan för att intäkterna under fjolårets sista tre månader var betydligt lägre än den egna prognosen. Enligt bolaget var huvudorsaken svag försäljning av Iphone i Kina. 

(Direkt / Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer