Annons

Kinesiska näthandelsjätten slår förväntningarna

Alibabas grundare Jack Ma
Alibabas grundare Jack Ma Foto: Marlene Awaad
Alibaba, som står för en majoritet av näthandeln i Kina, redovisar bättre försäljning och resultat än väntat.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Justerat resultat per aktie blev 18:19 yuan för det tredje kvartalet 2020. Analytikernas förväntningar var ett resultat på 15:35 yuan per aktie, enligt Bloomberg News snittprognos. 

Försäljningen uppgick till 161 miljarder yuan eller omkring 220 miljarder kronor. Väntat var en försäljning på 160 miljarder yuan, enligt Bloombergs prognossammanställning.

Alibabaaktien vände uppåt strax efter rapportbeskedet och noterades 0,6 procent högre i den tidiga amerikanska förhandeln. 

Intäktstillväxten under innevarande kvartal, det fjärde kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår, kommer att påverkas negativt av det pågående virusutbrottet i Kina. Det uppgav bolaget vid en telefonkonferens.

Alibabas aktie har stigit drygt 30 procent det senaste halvåret.

I fjol noterades aktien i Hongkong vilket inbringade bolaget omkring 100 miljarder kronor att använda till att växa sina onlinetjänster. I New York är aktien listad sedan 2014.

Läs även: Lyckad börsnotering för Alibaba i Hongkong

( Direkt / Di Digital )

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer