Annons

Kinesiska techjätten bekräftar: Släpper egen mobiltelefon

Zhang Yiming har grundat Bytedance.
Zhang Yiming har grundat Bytedance. Foto: Giulia Marchi
Det kinesiska tekinkbolaget Bytedance, som står bakom succéappen Tiktok, bekräftar att de planerar att lansera en egen smartphone.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Bytedance bekräftar nu för inhemsk media att man innan årsskiftet kan släppa en egen smartphone. Det rapporterar Technode.

Bytedance har i hemlighet utvecklat sin egna mobiltelefon under sju månaders tid. Om planerna verkställs blir det i så fall företagets första satsning på hårdvara.

Projektet har sin grund i att Bytedance tidigare förvärvat ett antal patent från den kinesiska smartphonetillverkaren Smartisan. Tanken är att släppa en telefon med de egna apparna förinstallerade, bland annat inom nyheter, video och spel. 

Det är fortfarande stor osäkerhet kring hur mobilerna kommer vara designade och i hur stor skala försäljningen kommer ske. Därmed är det sannolikt att startdatumet för försäljningen kan ändras.

Läs mer: Kinesisk techdoldis värderas till 700 miljarder – överväger att bygga mobiltelefon 

Bytedance är ett av världens högst värderade startupbolag med ett uppskattat värde på 75 miljarder dollar, motsvarande 717 miljarder kronor. 

Till skillnad från många andra kinesiska techföretag har Bytedance en stor användarbas utanför hemlandet, bland annat i Indien och USA, tack vare den globala succén Tiktok.

Tiktok möjliggör bland annat för användarna att skapa korta, uppemot 15 sekunder, musikvideokreationer. På så sätt liknar tjänsten den nedlagda videotjänsten Vine, som ägdes av Twitter.

(Finwire/Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer