Annons

King-grundare gör sin andra hund-investering

Förspänt. King-grundarna investerar i sin andra hundpassningsapp.
Förspänt. King-grundarna investerar i sin andra hundpassningsapp. Foto: TT
Grundarna av spelbolaget King verkar ha hittat ett riktigt nischat område för sina startup-investeringar. Nu gör de sin andra investering i hund-sektorn. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det var i november förra året som speljätten Activison Blizzard köpte ut King från börsen. Prislappen på drygt 50 miljarder kronor gjorde flera av Kings grundare till miljardärer med stora summor att investera. 

Läs mer: Activision Blizzard köper King

I början av året stod det klart att några av Kings nyblivna miljardärer startat ett gemensamt investeringsbolag, Sweet Capital. Bolaget gjorde för ett par veckor sedan sin första investering i det brittisk-israeliska bilsäkerhetsföretaget Carfoldio som tillverar bilbarnstolen Mifold

Nu gör Sweet Capital sin andra investering när de går in i hundpassningsföretaget Dog Buddy, skriver nyhetssajten Breakit

Dog Buddy matchar ihop hundpassare med hundägare via sin plattform och fungerar alltså som ett slags Airbnb för hundar. Bolaget är grundat i London av svensken Richard Setterwall som planerar att lansera plattformen i Sverige under våren. Hur mycket pengar Sweet Capital går in med i Dog Buddy är inte känt men vid bolagets tidigare investering i Carfoldio handlade det till exempel om 13 miljoner kronor.

Faktum är att investeringen i Dog Buddy är den andra investeringen på kort tid som görs av tidigare King-grundare i "hund-tech". Bara för ett par veckor sedan skrev Di Digital om hundappen Happytail som fick in en investering från Kings medgrundare Lars Markgren och tidigare studiochef Marcus Wallén.

Happytail är en plattform som parar ihop hundägare med potentiella hundvakter. Affärsidén är med andra ord identisk med Dog Buddys. King-grundarna ser därmed ut att få konkurrera med varandra i kampen om att ta fram den största plattformen för hundpassning. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies