Annons

King-grundare investerar i hund-app

Medgrundarna Maja Magnusson och Katharina Welin samt Happytail-hunden Peggy Sue.
Medgrundarna Maja Magnusson och Katharina Welin samt Happytail-hunden Peggy Sue. Foto: Happytail
Kings medgrundare och Sverigechef Lars Markgren och Marcus Wallén, tidigare studiochef på King, investerar 800 000 kronor i hund-appen Happytail. Bakom tjänsten står grundarna Maja Magnusson och Katharina Welin.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

En app som matchar hundägare med hundälskare. Så beskriver medgrundarna Maja Magnusson och Katharina Welin sin app Happytail.

”Grundidén med Happytail är att koppla ihop hundägare med hundvakter, eller hundvänner som vi kallar dem. Vissa tar betalt andra gör det gratis”, säger Katharina Welin som tidigare studerat vid Parsons School of Design i New York.

Hon och Maja Magnusson, som är arkitekt i grunden, möttes när de pluggade vid Handelshögskolans masterprogram för general management. Maja gillade Katharinas idé och för ett drygt år sedan startade de Happytail.

Det finns ett tydligt behov för en denna typ av tjänst i Sverige men också globalt.

I början av 2015 var de med i innovationsstiftelsen STING:s acceleratorprogram och i november lanserades appen skarpt. Sedan dess har cirka 700 användare anslutit sig till tjänsten, utan att man marknadsfört den.

En ny version kommer ut i mars som ska bli ännu mer social. Man ska kunna bygga en profil, gilla och kommentera andras bilder, boka sociala promenader hundägare emellan och tipsa varandra om hundvänliga platser, säger medgrundarna.

På sikt ska man börja ta betalt för premiumtjänster som förbättrar matchningen och gör det lättare att bygga en bra profil.

Happytail har utvecklats till ett socialt nätverk för hundägare och hundälskare.

Nu investerar två nyckelmedarbetare från spelbolaget King 800 000 kronor i Happytail. Den ena är Kings enda medgrundare Lars Markgren, idag Sverigechef för King. Den andra är Marcus Wallén, tidigare studiochef på King och idag privat investerare.

”Det finns ett tydligt behov för en denna typ av tjänst i Sverige men också globalt. Jag är övertygad om att Happytail har en ljus framtid och det känns riktigt kul att få vara med på resan", säger Marcus Wallén.

Läs mer: King-grundarna startar fond för svenska startups

Maja Magnusson tycker Lars och Marcus är de perfekta investerarna att få in.

”De vet hur man bygger en rolig produkt för den globala marknaden vilket de har bevisat med King och Candy Crush Saga. Dessutom har Lars även grundat Spraydate och har inblick i datingtjänster som ju också baseras på att koppla ihop personer vilket även är grunden i Happytail”, säger hon.

Ni har fem utvecklare på Happytail idag. Hur långt räcker pengarna?

”Det räcker till att betala löner och fortsätta utveckla tjänsten. Till sommaren kommer vi behöva ta in några miljoner till i en såddrunda”, säger Katharina Welin.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies