Annons

King-grundarna investerar i Arthro Therapeutics

King-grundaren Sebastian Knutssons (th) och Arthro Therapeutics vd Jakob Dahlgren.
King-grundaren Sebastian Knutssons (th) och Arthro Therapeutics vd Jakob Dahlgren.
Medtechbolaget Arthro Therapeutics tar in 20 miljoner kronor av bland andra King-grundarnas riskkapitalbolag Sweet Capital.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Ledsjukdomen artros drabbar var fjärde person över 45 år, enligt läkarförbundet. Sjukdomen är en av Sveriges vanligaste kroniska sjukdomar. Medtech-bolaget Arthro Therapeutics (NTL) har utvecklat en digital behandlingsmetod för artros som man hävdar är flera gånger mer effektiv än traditionella behandlingar. 

Läs även: Genombrott för svenskt medtech-bolag – skriver på med landstinget

Malmöbolaget, som har Atomicos Sophia Bendz (NTL) och affärsängeln Hampus Jakobsson i ägarkretsen, tar nu in 20 miljoner kronor av bland andra King-grundarnas riskkapitalbolag Sweet Capital. 

”Vården är ett väldigt intressant område där vi verkligen kan effektivisera och än så länge har vi bara börjat krafsa på ytan. Sen tror vi verkligen på bolagets och grundarens vision”, säger Christian Dörffer, vd och investeringsansvarig på Sweet Capital.

Enligt Arthro Therapeutics har bolaget fångat upp 40 procent av den privata sjukförsäkringsmarknaden för artros i Sverige. 

Vården är ett väldigt intressant område där vi verkligen kan effektivisera och än så länge har vi bara börjat krafsa på ytan.

”Vi har visat att vi levererar kliniska bevis och resultat motsvarande traditionella behandlingar, men med hälften av resurserna. Nu har vi gått igenom den här långa processen och ska nu skala upp genom att marknadsföra och sälja,” säger Arthro Therapeutics vd och medgrundare Jakob Dahlberg.  

Bolaget uppger att efter att ha lyckats hjälpa hundratals patienter vill Arthro nu skala upp programmet till tusentals patienter. Bolaget har redan avtal med två svenska landsting, region Skåne och Västmanlands landsting. 

”Vi kommer att börja med att skala upp i Sverige och tittar sen på Europa”, säger Jakob Dahlberg.

Arthro kom i kontakt med Sweet Capital efter att ha vunnit Techcrunch pitchtävling förra sommaren. Priset var en lunch med ett antal riskkapitalbolag där Jakob Dahlberg hamnade bredvid King-grundaren Sebastian Knutsson.

”Vi snackade lite och jag berättade om vad vi gör. Vi hade just tagit in en såddrunda men han bad mig höra av mig senare så att han kunde koppla ihop mig med Christian som roddar fonden. Så var det på den vägen”, säger Jakob Dahlberg.

Läs mer: Därför investerar King-miljardärerna i psykologi-appen

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer