Annons

King-grundarna startar bolag med Doberman-veteran

Anders Frostenson ska starta Sweet Studio i Stockholm tillsammans med King-grundarna.
Anders Frostenson ska starta Sweet Studio i Stockholm tillsammans med King-grundarna.
King-miljardärernas Sweet Studio ska utveckla nya produkter och investera i techentreprenörer. ”Vi kommer att se på helheten, inklusive hur affären bidrar till en bättre värld”, säger Anders Frostenson.  
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Grundarna av spelsuccén King, som köptes ut från amerikanska börsen för omkring 50 miljarder kronor 2015, har investerat i en rad nya bolag via Sweet Capital.

Till exempel har Sweet Capital investerat i terapiappen Shim, artrostjänsten Arthro och hundtjänsten Dog Buddy.

Nu ställer sig Sweet Capital bakom Sweet Studio, som beskrivs som en ny design- och teknikstudio med bas i Stockholm. Bolaget ska ledas av Anders Frostenson, som närmast kommer från Doberman i New York.

”Vi kommer att investera i nya entreprenörer genom att hjälpa dom att bygga och kunna investera kapital. Vi kommer även att bygga egna produkter som vi tror på”, säger han till Di Digital.

”Vi kommer att fokusera på entreprenörer inom tech och mobilt inom konsumentområdet. Vi kommer att se på helheten, inklusive hur affären bidrar till en bättre värld för människor, samhälle och miljö”, tillägger han. 

Läs mer: 3 miljarder senare – King-grundaren talar ut

Sweet Capital vill backa en ny våg av bolagsbyggare, säger King-grundaren Sebastian Knutsson.

“Vi är alla gamla grundare och vi ser detta som en möjlighet att kunna återinvestera i en ny generation av entreprenörer. Med den nya studion kombinerar vi både erfarenhet, hantverk och kapital”, säger Sebastian Knutsson, en av grundarna till King och Sweet Capital.

Anders Frostenson lämnar Doberman efter att ha etablerat designbyråns New York-kontor. I dag har kontoret 20 medarbetare. Anders Frostenson var under fyra års tid Dobermans USA-chef och har sedan i fjol fokuserat på affärsutveckling.

“Doberman har varit min viktigaste resa i karriären. Jag kan inte tänka mig någon bättre skola än att bygga bolag från grunden i New York med det smartaste gänget i branschen” säger Anders Frostenson.

Läs mer: Därför investerar King-miljardärerna i psykologi-appen

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer