Annons

King-grundarna startar fond för svenska startups

Sebastian Knutsson, medgrundare på King.
Sebastian Knutsson, medgrundare på King. Foto: Jesper Frisk
Spelentreprenörerna bakom succén Candy Crush Saga har byggt upp ett riskkapitalbolag som ska investera i startups. Med en grundplåt på 90 Mkr ska Sweet Capital nu öppna ett kontor i Stockholm, skriver Breakit.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Sebastian Knutsson, Thomas Hartwig, Patrik Stymne, Riccardo Zacconi och Lars Markgren har tillsammans grundat Sweet Capital, ett riskkapitalbolag som hittills har investerat i fem startupbolag men ännu inget svenskt. 

”För King-grundarna är det här ett sätt att få vara involverade i entreprenörsledda bolag och samtidigt betala tillbaka till ekosystemet”, säger Christian Dörffer, ansvarig för det dagliga arbetet på Sweet Capital, till Breakit

Läs även: King-grundaren efter miljardbudet: ”Vi blir kvar i Stockholm”

Bolaget som har ett kontor i London ska nu öppna ett ytterligare i Stockholm. Tanken är att hitta svenska bolag att investera i, enligt Christian Dörffer. Sweet Capital har hittills fått ett kapital på motsvarande 90 Mkr men planen är att den summan snabbt ska växa.

Enligt Breakit gör Sweet Capital såddfinansieringar på närmare 10 Mkr samt i senare rundor med kapitaltillskott på 25–45 Mkr. Och namnet Sweet Capital har en direkt länk till Candy Crush. 

”Vi sökte en synonym till Candy Crush som var ett varumärke vi inte kan använda. Då kändes godis på engelska bra. Många andra riskkapitalbolag har så tråkiga namn. Vi vill förmedla en lekfullhet för vi gillar att leka”, säger Christian Dörffer till Breakit.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies