Annons

King-miljardärernas startupfabrik plockar in brittiskt stjärnskott

Lauren Currie och Anders Frostenson, vd på Sweet Studio.
Lauren Currie och Anders Frostenson, vd på Sweet Studio.
King-miljardärernas startuplåda Sweet Studio har nu producerat sitt sjätte bolag sedan starten 2017. Det ska ledas av brittiska Lauren Currie, som prisats av drottning Elizabeth II för sina insatser inom entreprenörskap och design. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

De fyra svenska grundarna av spelsuccén King, som ligger bakom mobilspelet Candy Crush och köptes ut från den amerikanska börsen för omkring 50 miljarder kronor 2015, har investerat delar av sin förmögenhet i Sweet Studio.

Sweet Studio är ett startupprogram som investerar i bolag redan i idéstadiet. Genom både kapitalinvesteringar och produktutveckling hjälper de teknikföretagen att förverkliga sina affärsidéer. 

Läs mer: King-miljardärernas nya fond backar psykologiapp 

Sedan starten 2017 har Sweet Studio producerat sex portföljbolag, det senaste tillskottet är Stride. 

Bolaget vill genom sin plattform öka möjligheten för unga människor i karriären att utveckla sitt ledarskap. Enligt Sweet Studio är det nuvarande utbudet av ledarskaputveckling ofta hierarkisk, gammaldags och dyr.

”Medelåldern för 'access' till någon form av ledarskapsutveckling är 42, det beskriver problemet rätt bra”, säger Anders Frostenson, vd på Sweet Studio, i en kommentar. 

Sweet Studio har även investerat 4 miljoner kronor i Stride.

Läs mer: King-miljardärernas fond investerar i ”Instagram för ljud” 

Inför lanseringen har Sweet Studio rekryterat brittiska Lauren Currie, som flyttar till Stockholm för att leda Stride under etableringen och i framtida kapitalrundor. Hon har tidigare varit vd för företaget Nobl och har även varit med och grundat designföretaget Snook. 

”Lauren är en fantastisk ledare som kommer att bidra till Stockholms ekosystem med sin lyskraft, driv och nätverk. Det är inspirerande att vi kan attrahera internationell talang på den nivån hit till Stockholm”, säger Anders Frostenson. 

Utöver det sitter Lauren Currie även i styrelsen för den brittiska organisationen Design Council och har fått utmärkelsen OBE, som står för ”Officer of the Order of the British Empire”, för sina insatser inom entreprenörskap och design. Beslut om vem som får utmärkelsen utses av en speciell kommitté och beslutet skickas sedan vidare till premiärministern och till slut drottningen som godkänner.  

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer