Annons

King nära döden när Candy Crush gjorde Facebookdebut

”Candy Crush” lanserades på Facebook 2012. Till höger syns Riccardo Zacconi, medgrundare och tidigare vd för King.
”Candy Crush” lanserades på Facebook 2012. Till höger syns Riccardo Zacconi, medgrundare och tidigare vd för King. Foto: JESSICA GOW / SCANPIX /Jeff Gilbert
King-grundaren Riccardo Zacconi berättar om hur spelföretaget King höll på att gå i graven i samband med Facebooklanseringen. ”Det är bara en tidsfråga”, sade han till CNBC.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

I en intervju med CNCB berättar Riccardo Zacconi, medgrundare och tidigare vd för spelföretaget King, som bland annat skapat ”Candy Crush”, om hur företaget nästan gick under efter sin Facebooklansering 2012. 

En anledning var att det konkurrerande spelföretaget Zynga redan hunnit växa sig starka på marknaden eftersom de lanserat sitt spel ”Farmville” redan 2009. 

Vi förlorade spelare och intäkterna gick långsamt nedåt.

”Vi förlorade spelare och intäkterna gick långsamt nedåt. Det var bara en tidsfråga innan vi var tvungna att knäcka Facebook-koden, annars går vi i konkurs”, säger Riccardo Zacconi i en tidigare intervju med CNBC.

Läs mer: Lägre intresse för Candy Crush – intäkterna sjunker 

Zynga lanserade ytterligare Facebookspel som lockade fler spelare än ”Candy Crush”. Det var inte förrän King lanserade ”Candy Crush” som mobilspel som framgångssagan tog fart. 

”Vi lanserade appen i november 2012. I slutet av månaden hade spelet tagit raketfart. Jag har aldrig upplevt något sådant tidigare”, berättar Riccardo Zaccaroni för CNBC.

King grundades 2003 av Riccardo Zacconi och svensken Sebastian Knutsson med flera. 2016 såldes företaget till datapelsutvecklaren Activision Blizzard för 5,9 miljarder dollar. Riccardo Zacconi lämnade rollen som vd tidigare i år.

Läs mer: Grundaren lämnar svenska spelsuccén – tre år efter miljardaffären

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer