Annons

Kinnevik ska satsa 10 procent av pengarna på kvinnoledda bolag

Kinneviks storägare Cristina Stenbeck och vd:n Georgi Ganev.
Kinneviks storägare Cristina Stenbeck och vd:n Georgi Ganev. Foto: Di
Kinnevik ska utjämna könsrepresentationen i ledningsgruppen. Investmentbolaget öronmärker minst 10 procent av sin investeringsbudget till bolag grundade eller ledda av kvinnor.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Investmentbolaget Kinnevik har beslutat att minst 10 procent av investeringsbudget ska öronmärkas för företag grundade eller ledda av kvinnor från och med 2019. Det framgår av ett pressmeddelande.

Därtill ska 40 procent av ledningsgrupp samt investerings- och finansteam utgöras av det ”underrepresenterade könet”.

Om den reserverade delen av budgeten inte investeras kommer den att rulla över och öka nästa års allokering till 20 procent.

”Med ett ökat engagemang för mångfald och inkludering kommer Kinnevik bygga starkare och bättre företag. Jag är övertygad om att tydliga ambitioner och mätbara prestationsindikatorer kommer att öka vårt fokus på mångfald och inkludering ännu mer och skapa aktieägarvärde”, säger vd Georgi Ganev, enligt pressmeddelandet.

Ramverket för jämställdhet slår även fast att Kinnevik bara kommer att göra uppföljningsinvesteringar i företag som investmentbolaget anser ha gjort framsteg i relation till mångfald och inkludering.

Därtill ska alla Kinneviks chefer mätas på mångfald och inkludering, och resultaten kommer att kopplas till deras ersättning, heter det vidare i pressmeddelandet.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer