Annons

Kinneviks hälsobolag Livongo tar sikte mot börsen

Livongos app och Kinneviks vd Giorgi Ganev.
Livongos app och Kinneviks vd Giorgi Ganev. Foto: Press och TT.
Kinneviks amerikanska e-hälsobolag Livongo, som hjälper patienter med kroniska sjukdomar att få ett bättre liv, ska gå till börsen.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det amerikanska hälsovårdsbolaget Livongo, som grundades 2014, siktar mot en börsnotering. 

Bolaget har ansökt om att noteras på Nasdaq Global Select Market. Antalet aktier eller teckningskurs vid ett publikt erbjudande har däremot ännu inte fastställts. 

Med bas i Silicon Valley har bolaget tagit fram en glukosmätare som ger diabetespatienter råd och stöd och realtid. Livongo har över 160 000 medlemmar.

På senare tid har bolaget även börjat rikta sig till patienter med relaterade sjukdomar som hypertoni och högt blodtryck.

Svenska Kinnevik äger 10 procent av bolaget. Posten värderades till 732 miljoner kronor i slutet på mars i år, enligt investmentbolagets senaste kvartalsrapport.

Kinnevik gjorde sin första investering i Livongo i januari 2017 och man har totalt plöjt in 569 Mkr i bolaget. 

Giorgi Ganev, vd på Kinnevik, har i tidigare intervjuer med Di Digital utnämnt Livongo till ”en av vinnarna i portföljen”

(Di Digital/Finwire)

Läs mer: Kinnevik ökar i Livongo: ”Hälsa är en nyckelsektor” 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer