Hoppa till innehållet

Kinneviks vd: ”Livongo är en av vinnarna i portföljen”

Kinnevik ökar i hälsobolaget Livongo med bas i Silicon Valley. ”Vi vill vara en stor minoritetsägare i slutändan”, säger Kinneviks vd Georgi Ganev till Di Digital.

Georgi Ganev tillträdde som vd för Kinnevik den 1 januari i år.
Georgi Ganev tillträdde som vd för Kinnevik den 1 januari i år.Foto: Sammy Steen

Kinnevik investerar ytterligare 41 miljoner dollar, eller 340 miljoner kronor, i e-hälsobolaget Livingo med bas i Silicon Valley.

Vd:n Georgi Ganev ser det som ett steg i att sålla i Stenbecksfärens investmentportfölj.

”Som jag har sagt tidigare har vi en intressant portfölj men vi behöver också välja vinnarna i portföljen och satsa ännu mer på dem. Livongo är en av våra strategiska långsiktiga tillgångar.”

”Vi har definierat hälsosektorn som en av nyckelsektorerna vi vill utforska”, säger Georgi Ganev.

Han uppger att Livongos intäkter vuxit med drygt 240 procent sedan Kinnevik investerade i bolaget i januari 2017.

”Det gjorde det väldigt lätt för mig att välja Livongo som en av vinnarna i portföljen. Ledningen har visat en enastående förmåga att genomföra affärsplanen.”

Efter den senaste rundan, som värderar Livongo till 6,7 miljarder kronor, äger Kinnevik 8 procent av bolaget.

”Vi sätter som mål att äga mellan 25 och 30 procent av våra bolag. Vi vill vara en stor minoritetsägare i slutändan. Vi tror på Livongos positionering och är här långsiktigt.”

Livongo grundades 2014 och hade i fjol en omsättning på 36 miljoner dollar, enligt en tidigare uppskattning från Forbes. Livongos vd Glen Tullman avböjer att ge någon ny siffra men säger att uppskattningen låter rimlig och att intäkter just nu växer med mer 100 procent.

Livongos glukosmätare ger diabetespatienter råd och stöd och realtid. På senare tid har bolaget även börjat rikta sig till patienter med relaterade sjukdomar som hypertoni och högt blodtryck.

Glen Tullman gläds över Kinneviks medverkan i hälsobolagets E-runda, som även rymmer befintliga ägare som Microsoft Ventures och Kleiner Perkins Caufield & Byers.

”Vi bygger ett bolag som kommer att ha en världsomspännande påverkan”, säger han.

Livongos vd vill inte säga hur stora bolagets förluster är.

”Vi tänker inte på dem som förluster utan som investeringar. Om vi slutade investera i tillväxt och nya produkter skulle vi vara lönsamma i dag. Det är inte så man bygger ett mångmiljardbolag.”

Tidigare har Kinnevik också investerat i den brittiska primärvårdstjänsten Babylon.

Innehåll från ToborrowAnnons

Så mycket bidrar EU med i stöd till svenska företag

Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.
Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.

EIF-lån erbjuder företag möjlighet att få tillgång till finansiering med förmånliga villkor och minskad risk, och Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow, delar med sig av sin expertis för att hjälpa dig att förstå och dra nytta av dessa möjligheter.

Läs mer och ansök om EIF-lån på toborrow.com.  

EIF-lån tillhandahålls av europeiska investeringsfonden, en del av europeiska investeringsbanken, med syfte att stödja tillväxt, innovation och sysselsättning för små och medelstora företag inom EU.

– Med en EIF-garanti slipper du riskera att själv bli betalningsansvarig för hela lånebeloppet om ditt företag inte skulle kunna betala tillbaka lånet. Du själv behöver bara agera borgensman för 20 procent av lånesumman, då EIF garanterar resterande 80 procent, förklarar Magnus.

Han betonar också vikten av att förbereda sig för den kreditprövning som görs i samband med att man ansöker om ett lån.

– Det är bra om företaget kan visa upp en stabil ekonomisk historik och en tydlig affärsplan för att öka sina chanser att bli godkända för finansiering.

EIF-lån spelar en avgörande roll för att främja tillväxt och utveckling för små och medelstora företag i EU. På Toborrow kan företag enkelt ansöka om EIF-lån och få hjälp att navigera genom processen med hjälp av kreditspecialister som Magnus Ersson. Med minskad personlig risk och förmånliga räntevillkor är EIF-lån ett attraktivt alternativ för företag som strävar efter tillväxt och framgång.

Under 2023 anslog europeiska investeringsfonden 445,6 miljoner euro i kapitalinvesteringar, garantier och inkluderande finansiering i den svenska ekonomin.

Vill du veta mer eller ansöka om EIF-lån? Läs mer här.  

Räntan på ditt företagslån fastställs individuellt och baseras på flera faktorer, såsom din kreditvärdighet, ekonomiska situation och lånebelopp. Eftersom räntan avgörs av banken eller långivaren är det svårt att förutse vilken ränta ditt företag kommer att få. Kom ihåg att aldrig låna mer än vad som är nödvändigt och att ta ansvar för ditt företags ekonomi.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Toborrow och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera