Annons

Klarna-grundare investerar i terapi-sajt

Janna Jarlman,Tove Toll och Solen Oliviéro-Naturel grundare av Competencer.
Janna Jarlman,Tove Toll och Solen Oliviéro-Naturel grundare av Competencer.
Klarna-grundaren Niklas Adalberth går in som delägare när terapi-bolaget Competencer tar in nytt kapital. ”Vi ser en jättemöjlighet i att arbeta preventivt mot psykisk ohälsa”, säger medgrundaren Tove Toll. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Stockholmsbolaget Competencer har tagit fram en plattform som kopplar samman terapeuter och coacher med personer som söker hjälp. Dessutom kan mötena ske direkt i webbläsaren genom bolagets videogränssnitt.

”Det går bra att skicka kylskåp över hela världen, men att köpa en timmes kompetens är jättekrångligt. Det vill vi ändra på”, säger Janna Jarlman som tillsammans med Tove Toll och Solen Oliviéro-Naturel grundat Competencer.

Bolaget har varit en del i såväl Stings inkubatorprogram som Handelshögskolan i Stockholms business lab. Affärsmodellen bygger på att Competencer tar en förmedlingsavgift på mötena som bokas genom plattformen samt att rådgivarna får betala en månadskostnad för att synas på plattformen.

”Det som har varit coolt under första året är att vi sett att rådgivarna själva fungerar som en säljkanal. Om de är duktiga på att synas får de med sig sina klienter till Competencer vilket fyller på efterfrågesidan”, säger Janna Jarlman.

Läs mer: Klarna-grundare satsar miljoner på flyktingar

Competencer tog in en miljon kronor i finansiering från bland annat Stockholms affärsänglar förra sommaren. Nu fyller de på med ytterligare 3 miljoner kronor i kapital, bland investerarna finns Stockholms affärsänglar, Klarna-grundaren Niklas Adalberth och investmentbolaget Recapex som bland annat samarbetar med Axel Johnsson-sfären.

”Recapex är spännande eftersom de tre som ligger bakom det har arbetat med Bookatable och Match.com tidigare. De förstår verkligen modellen”, säger Janna Jarlman.

Competencer är en del i en större trend av bolag som till exempel Kry och Mindoktor som arbetar med att digitalisera vården och patientmöten. Enligt Janna Jarlman är planen att nu växa för att bli förstahandsvalet för dem som söker rådgivare, coacher eller terapeuter i Sverige.

Läs mer: EQT Ventures investerar i Min Doktor

”Vi har insett att det här verkligen hjälper människor och gör det möjligt för dem att ta tag i sakerna som skaver lite i vardagen. Det finns studier som visar att framför allt KBT-terapi har i princip lika goda resultat över internet som vid fysiska möten”, säger Janna Jarlman. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies