Hoppa till innehållet

Klarna-grundare startar visselblåsar-app

Klarna-grundaren Nicklas Adalberths stiftelse satsar på visselblåsar-appen Klarity. Bolaget som sitter i Norrskens labb ska hjälpa världen mot korruption.

Niklas Adalberths stiftelse Norrsken foundation satsar på blåsvisslar-app mot korruption.
Niklas Adalberths stiftelse Norrsken foundation satsar på blåsvisslar-app mot korruption.

Medgrundaren till Klarna, Niklas Adalberth, lämnade i höstas posten som vice vd för Klarna för att istället lägga sin tid på projekt utan vinstintresse genom sin nya stiftelse Norrsken foundation.

För två veckor sedan berättade Niklas Adalberth om sitt nya projekt för Di Digital – Norrsken foundation, som består av tre delar. Förutom att investera i socialt entreprenörskap och driva en inkubator har stiftelsen även ett labb där man ska ta fram ett par egna projekt att arbeta med.

Nu har stiftelsen startat blåsvisslartjänsten Klarity i labbet. Tanken med appen är att personer runt om i världen ska kunna ladda upp bevis på korruption direkt via sin telefon. 

”I vissa länder går det inte att bygga samhällsstrukturer, eller få fram mat på grund av korruption. Den eroderar också förtroendet för samhällsstrukturer och regeringar världen över”, säger Niklas Adalberth till Breakit.

Klarity blir labbets första helägda bolag, rapporterar sajten. 

Lanseringen av visselblåsartjänsten kommer att ske i Östeuropa innan den lanseras internationellt. Niklas Adalberth har plockat in Kristoffer Hanson, som vd för Klarity. 

Kristoffer Hanson var tidigare expansionschef på H&M och är även en av grundarna till det digitala utbildningsföretaget Coursio.

 


 

Lyssna på Digitalpodden om Niklas Adalberths nya projekt:


http://embed.acast.com/digitalpodden/startupssomstatussymbolochlinkedinforunga/

Du hittar även Digitalpodden på Acast och direkt i iTunes


Har du lyssnat på Digitalpodden? Vad tyckte du? Ge oss gärna feedback! Vi finns på Twitter, Facebook och givetvis även på mejl

 


 

Läs även: Svensk startup knäckte Panama-läckan

Foto: ICIJ

Innehåll från ToborrowAnnons

Så mycket bidrar EU med i stöd till svenska företag

Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.
Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.

EIF-lån erbjuder företag möjlighet att få tillgång till finansiering med förmånliga villkor och minskad risk, och Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow, delar med sig av sin expertis för att hjälpa dig att förstå och dra nytta av dessa möjligheter.

Läs mer och ansök om EIF-lån på toborrow.com.  

EIF-lån tillhandahålls av europeiska investeringsfonden, en del av europeiska investeringsbanken, med syfte att stödja tillväxt, innovation och sysselsättning för små och medelstora företag inom EU.

– Med en EIF-garanti slipper du riskera att själv bli betalningsansvarig för hela lånebeloppet om ditt företag inte skulle kunna betala tillbaka lånet. Du själv behöver bara agera borgensman för 20 procent av lånesumman, då EIF garanterar resterande 80 procent, förklarar Magnus.

Han betonar också vikten av att förbereda sig för den kreditprövning som görs i samband med att man ansöker om ett lån.

– Det är bra om företaget kan visa upp en stabil ekonomisk historik och en tydlig affärsplan för att öka sina chanser att bli godkända för finansiering.

EIF-lån spelar en avgörande roll för att främja tillväxt och utveckling för små och medelstora företag i EU. På Toborrow kan företag enkelt ansöka om EIF-lån och få hjälp att navigera genom processen med hjälp av kreditspecialister som Magnus Ersson. Med minskad personlig risk och förmånliga räntevillkor är EIF-lån ett attraktivt alternativ för företag som strävar efter tillväxt och framgång.

Under 2023 anslog europeiska investeringsfonden 445,6 miljoner euro i kapitalinvesteringar, garantier och inkluderande finansiering i den svenska ekonomin.

Vill du veta mer eller ansöka om EIF-lån? Läs mer här.  

Räntan på ditt företagslån fastställs individuellt och baseras på flera faktorer, såsom din kreditvärdighet, ekonomiska situation och lånebelopp. Eftersom räntan avgörs av banken eller långivaren är det svårt att förutse vilken ränta ditt företag kommer att få. Kom ihåg att aldrig låna mer än vad som är nödvändigt och att ta ansvar för ditt företags ekonomi.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Toborrow och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera