Annons

Klarna-grundare startar visselblåsar-app

Niklas Adalberths stiftelse Norrsken foundation satsar på blåsvisslar-app mot korruption.
Niklas Adalberths stiftelse Norrsken foundation satsar på blåsvisslar-app mot korruption.
Klarna-grundaren Nicklas Adalberths stiftelse satsar på visselblåsar-appen Klarity. Bolaget som sitter i Norrskens labb ska hjälpa världen mot korruption.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Medgrundaren till Klarna, Niklas Adalberth, lämnade i höstas posten som vice vd för Klarna för att istället lägga sin tid på projekt utan vinstintresse genom sin nya stiftelse Norrsken foundation.

För två veckor sedan berättade Niklas Adalberth om sitt nya projekt för Di Digital – Norrsken foundation, som består av tre delar. Förutom att investera i socialt entreprenörskap och driva en inkubator har stiftelsen även ett labb där man ska ta fram ett par egna projekt att arbeta med.

Nu har stiftelsen startat blåsvisslartjänsten Klarity i labbet. Tanken med appen är att personer runt om i världen ska kunna ladda upp bevis på korruption direkt via sin telefon. 

”I vissa länder går det inte att bygga samhällsstrukturer, eller få fram mat på grund av korruption. Den eroderar också förtroendet för samhällsstrukturer och regeringar världen över”, säger Niklas Adalberth till Breakit.

Klarity blir labbets första helägda bolag, rapporterar sajten. 

Lanseringen av visselblåsartjänsten kommer att ske i Östeuropa innan den lanseras internationellt. Niklas Adalberth har plockat in Kristoffer Hanson, som vd för Klarity. 

Kristoffer Hanson var tidigare expansionschef på H&M och är även en av grundarna till det digitala utbildningsföretaget Coursio.

 


 

Lyssna på Digitalpodden om Niklas Adalberths nya projekt:


http://embed.acast.com/digitalpodden/startupssomstatussymbolochlinkedinforunga/

Du hittar även Digitalpodden på Acast och direkt i iTunes


Har du lyssnat på Digitalpodden? Vad tyckte du? Ge oss gärna feedback! Vi finns på Twitter, Facebook och givetvis även på mejl

 


 

Läs även: Svensk startup knäckte Panama-läckan

Foto: ICIJ

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer