Annons

Klarna-grundaren bygger välgörenhetshub i centrala Stockholm

För ett år sedan hoppade Niklas Adalberth av sin operativa roll i Klarna, som han var med och grundade.
För ett år sedan hoppade Niklas Adalberth av sin operativa roll i Klarna, som han var med och grundade.
Meditationsrum, 3D-skrivare, VR-kit. Klarna-grundaren Niklas Adalberths välgörenhetsprojekt får en tech-doftande hemvist ett stenkast från Stureplan.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Di Digital kunde i juni berätta att Klarna-grundaren Niklas Adalberth, som lämnade sin operativa roll i bolaget i fjol, hade sålt av en del av sitt innehav i finansjätten för att bygga upp välgörenhetsinriktade Norrsken Foundation.

Tanken var att digitalisera en sektor som inte alltid ligger i teknisk framkant, liksom att finansiera techorienterade verksamheter utan direkta avkastningsmål. En ny företagsinkubator skulle göra plats för en del av bolagen.

Läs även: Klarna-grundaren ska digitalisera välgörenheten

Nu står det klart att det blir Spårvagnshallarna på Birger Jarlsgatan i Stockholm, mittemot Spotify och några hundra meter från Stureplan, som ska husera välgörenhetsinkubatorn. Det rapporterar DN.

Vi vet att livet behöver ta lite plats. Vi skapar förutsättningar för att man till exempel ska kunna ta med sig barn eller hund till jobbet.

Lokalen, som är drygt 2 400 kvadratmeter stor, ska rymma upp till 300 enterprenörer, filantroper, jurister och andra specialister inom de områden som företagen verkar inom.

”Det ska vara ett kontor olikt vad du är van vid med högt i tak, kafé i entréplan och många olika typer av arbetsplatser från små projektrum och mötesrum till skrivbordsplatser där det är lite mer puls. Vi vet att livet behöver ta lite plats så vi skapar förutsättningar för att man till exempel ska kunna ta med sig barn eller sin hund till jobbet om det behövs”, säger Niklas Adalberth till DN.

Niklas Adalberth uppger också att han initialt investerar 170 miljoner kronor i projektet.

I lokalerna, som ännu inte är färdigställda, ska det också finnas meditationsrum, film- och fotostudio, 3D-skrivare och virtual reality-kit. Inflyttning sker strax efter årsskiftet, skriver DN.

Läs även: 

Foto:

Exklusiv intervju: Klarna-grundaren Niklas Adalberth ska digitalisera välgörenheten

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer