Annons

Klarna-grundarens skolsatsning fördubblar intäkterna

Karin Bjerde på Kognity och Niklas Adalberth, som står bakom stiftelsen Norrsken.
Karin Bjerde på Kognity och Niklas Adalberth, som står bakom stiftelsen Norrsken. Foto: Di.
Svenska Kognity har nu tagit sina interaktiva läroböcker till över 90 länder och fått fart på omsättningen. Men edtechbolaget har samtidigt drabbats av växtvärk med ökade förluster.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det digitala läroboksbolaget Kognity fortsätter att växa. Bolagets omsättning fördubblades under det senaste räkenskapsåret, som var brutet och slutade i augusti 2018, och landade på 41 miljoner kronor.

”Det är fortfarande en väldigt stark tillväxt. Det är en kombination av två faktorer, dels har vi ökat antalet skolor som använder oss och att kunder köper mer. Så det är en väldigt positiv trend”, säger Karin Bjerde, chef för strategisk affärsutveckling på Kognity.

Tillväxten påverkar dock bolagets resultat, som landade på minus 7,4 Mkr. Det är en ordentlig ökning jämfört med året innan då minusresultatet låg på 2,5 Mkr.

”Vi har ökat den geografiska spridningen och finns i över 90 länder så det är kul att det växer i antalet länder. Det är ett bra resultat”, säger Karin Bjerde.

”Vi tror fortfarande på tillväxt. Inte 100 procent som de senaste åren, det går att växa fort men är väldigt dyrt. Vi ser till att vi växer på ett hållbart sätt, kostnadsmässigt.”

Läs mer: Klarna-grundare storsatsar på Kognitys interaktiva läroböcker 

Tidigare i år kammade Kognity hem nytt kapital i en runda på 40 Mkr, där Klarna-grundaren Niklas Adalberths stiftelse Norrsken gick in i bolaget. Investeringen innebar en värdering på omkring 350 Mkr för edtechbolaget. 

Kognity utvecklar interaktivt utbildningsmaterial för internationella skolsystem på engelska. Läroböckerna fungerar på mobiler, läsplattor och datorer. 

Prov kan rättas automatiskt och elever kan tävla i kunskap med varandra. Hittills har Kognitys material nyttjats av över 150 000 elever i över 90 länder. Med finansieringen ska bolaget satsa på ytterligare expansion internationellt.

I slutet av november segrade Kognity i Di Digitals pitchtävling under Di Startup Tour. 

Läs mer: Kognity vinner Startup Tour 2018

Läs mer: Klarnamiljardären lyfter 100 bolag som ska rädda världen 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer