Annons

Klarna-höjdare hoppar av – går till Norrsken

Erik Engellau Nilsson
Erik Engellau Nilsson Foto: Fredric Sannebro
Klarna-veteranen Erik Engellau-Nilsson lämnar betaljätten för att bli ny vd på Niklas Adalberths stiftelse Norrsken Foundation.  
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Di Digital har i flera artiklar berättat om Klarna-grundaren Niklas Adalberths nystartade Norrsken Foundation (NTL), en stiftelse som investerar i unga techbolag som försöker lösa stora samhällsutmaningar.

Norrsken har bland annat gått in i projekten Justarrived (NTL) och Welcome (NTL), med syfte att hjälpa nyanlända i Sverige, samt visselblåsar-appen Klarity.

”I teknikvärlden pratar man om enhörningar, startupbolag som värderas till mer än en miljard dollar. Drömmen, på lång sikt, är att vi ska inspirera till att skapa motsvarande organisationer inom välgörenhet, där måttet kan vara att förbättra en miljard människors liv istället för att nå en viss värdering”, sa Niklas Adalberth nyligen i en stor intervju med Di Digital.

Med sig på resan har han ett gäng Klarna-veteraner. Sedan tidigare har bland andra Klarnas tidigare produktchef Louise Dahlborn Samet tagit steget över till Norssken, där hon idag är produktchef. 

Nu kliver även Klarnas långvarige kommunikationschef Erik Engellau-Nilsson över för att bli vd på Norrsken Foundation, vilket sajten Breakit var först att rapportera om. 

”Jag är övertygad om att det går att kombinera lika delar välgörenhet, riskkapital och entreprenörskap”, säger han till Breakit. 

Delvis motiverar han sitt besked med att han nyligen diagnosticerades med tjocktarmscancer. 

”Som tur är upptäcktes det tidigt och förhoppningsvis kommer jag att ha ett långt och friskt liv. Men det fick mig att fundera på vad jag ville göra i livet”, säger Erik Engellau-Nilsson till Breakit

Nyligen öppnade Norrsken Foundation ett nytt co-working-space i centrala Stockholm, där de projekt som fonden finansierar får dela på kontorsutrymme.

Läs även: Stor intervju: Så vill Klarna-grundaren Niklas Adalberth digitalisera välgörenheten

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer