Annons

Klarna köper betalbolag

Klarnas vd och medgrundare Sebastian Siemiatkowski.
Klarnas vd och medgrundare Sebastian Siemiatkowski. Foto: Jesper Frisk och Joey Abrait (Di).
Klarna köper det italienska betaltjänstebolaget Moneymour – och etablerar ett utvecklingskontor i Milano.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det framgår av ett pressmeddelande, men några finansiella detaljer delges inte.

Bolaget, som grundades 2017, låter sina kunder ”köpa nu och betala sedan”, genom att dela upp inköp i mindre månadsbetalningar. Storleken på betalningarna avgörs sedan av en kreditbedömning. Lösningen bygger enligt bolagets egen utsago på maskininlärning och kan integreras i nätbutiker.

Av Klarnas kommunikation framgår att Moneymour i första hand förvärvas på grund av den teknik som startupbolaget utvecklat. 

”Deras talangfulla team har utvecklat ett intressant erbjudande för den italienska marknaden, och med deras kunskap och expertis kommer vi ytterligare kunna stärka vår underliggande kapacitet på marknaden”, säger Koen Köppen, teknikchef på Klarna, i en kommentar.

Men det rör sig inte om något storförvärv. 

Enligt databasen Crunchbase har Moneymour tagit in cirka 315 000 euro i externt kapital sedan starten, vilket motsvarar 3,3 miljoner kronor. 

Moneymours senaste årsredovisning aktuell per 2018 gör gällande att bolaget under perioden inte hade några nämnvärda intäkter. Tillgångarna i företaget värderades då till motsvarande 1,3 Mkr.

I dokument från det italienska bolagsverket framgår att Moneymour enbart hade 4 anställda i slutet av september 2019. Men i och med förvärvet etablerar nu Klarna ett kontor för produktutveckling i Milano.

Säljare är Moneymours två grundare Giacomo De Lorenzo och Michele Giannotta, som vardera ägde 37 procent av bolaget enligt handlingar som Di Digital tagit del av.

Andra delägare var inkubatorn Digital Magics med knappt 15 procent av aktierna och försäkringsbolaget Reale Mutua Assicurazioni som kontrollerade 5 procent.

Affären väntas slutföras under första kvartalet 2020.

Läs även: Pablo Escobar-bolag i ordkrig med Klarna

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer