Annons

Klarna lanserar Apple Pay – för de egna kortkunderna

Sebastian Siemiatkowski, vd och grundare av Klarna.
Sebastian Siemiatkowski, vd och grundare av Klarna. Foto: Evelina Carborn
Nu lanserar betaljätten Klarna Apple Pay. Men det är bara de egna kortkunderna som kan använda funktionen.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Klarna har introducerat Apple Pay för alla sina kortinnehavare i Sverige, det meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Funktionen innebär att Klarnas kunder som använder bolagets betalkort kan lägga till Apple Pay och använda det för betalning. 

”Att köpa med din Iphone eller Apple Watch innebär att du inte längre behöver bekymra dig om du råkar glömma din plånbok eller PIN-kod. På Klarna letar vi ständigt efter nya sätt att kunna erbjuda vår smidiga shoppingupplevelse till konsumenter och möjliggöra att använda Klarna överallt och detta var ett naturligt nästa steg”, säger Klarnas produktchef David Fock.

Klarna trycker på att kunder kan känna sig säkra med det nya betalsättet i och med att kortnummer inte sparas i mobilen eller på Apples servrar. 

Funktionen skapar i stället ett nummer som är specifikt för enheten som kunden använder, till exempel en smartphone, och som sedan krypteras.

Klarna har under en längre tid försökt locka till sig kunder till det egna betalkortet. Att lansera Apple Pay kan vara ett sätt att få fler att faktiskt använda det.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer