Annons

Klarna lanserar sparkonton – så blir räntan

Sebastian Siemiatkowski är vd på Klarna.
Sebastian Siemiatkowski är vd på Klarna.
Betaltjänstbolaget Klarna har införlivat löftet om sparkonton med hög ränta. Under onsdagen öppnade bolaget sajten där kunderna kan ansluta sig.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Ett konto med fria uttag, och ett konto med bindningstid. Så ser Klarnas erbjudande ut till kunder som vill börja spara.

Det flexibla sparkontot kommer att ha en ränta på 0,96 procent. För konton med bindningstid gäller 1,21 för sex månader, 1,41 för 12 månader och 1,61 för 24 månader.

Båda kontona är gratis och omfattas av den statliga insättningsgarantin, uppger bolaget.

”Vi är på en spännande resa från en ren betalningsleverantör till ett omfattande shoppingekosystem. Sparande är en central del av shopping och det har länge funnits en efterfrågan på sparkonton från våra kunder”, säger David Fock, global produktchef på Klarna.

Läs mer: Slaget mot Klarna – nu blir det svårare att handla på krita

Han konstaterar att många svenskar som har sina sparpengar på konton helt utan ränta. 

”Vi ser att det finns en plats på marknaden för ett konsumentvänligare sparkonto.”

De fyra storbankerna i Sverige erbjuder i regel nollränta på sparkonton med rörlig ränta utan bindningstid. Bland de aktörer som erbjuder högre ränta utan bindningstid återfinns exempelvis SBAB som för närvarande erbjuder 0,50 procent, Hoist som erbjuder 0,60 procent och Svea Direkt som erbjuder 0,65 procent. Det rapporterar nyhetsbyrån Direkt.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer