Annons

Klarna-miljardär med när Karma tar in 7 Mkr

F.v: Hjalmar Ståhlberg Nordegren, vd på Karma, Ludvig Berling, produktchef på Karma, Louise Samet, produktchef på Norrsken, Elsa Bernadotte, ekonomichef på Karma. Övre raden: Mattis Larsson, teknisk chef på Karma, Frida Siwe, ekonomichef på Norrsken.
F.v: Hjalmar Ståhlberg Nordegren, vd på Karma, Ludvig Berling, produktchef på Karma, Louise Samet, produktchef på Norrsken, Elsa Bernadotte, ekonomichef på Karma. Övre raden: Mattis Larsson, teknisk chef på Karma, Frida Siwe, ekonomichef på Norrsken.
Klarna-grundaren Niklas Adalberths stiftelse är huvudinvesterare när matsvinnsappen Karma tar in 7 miljoner kronor. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Klarna-grundaren Niklas Adalberths (NTL) stiftelse Norrsken Foundation är huvudinvesterare när Karma tar in 7 miljoner kronor. Appen hjälper restauranger minska sitt matsvinn genom att sälja överskottsmat, ofta tillagad mat av hög kvalité, till konsumenter till bra priser.

Totalt tar Karma in 7 miljoner kronor. Övriga investerare är bland andra Lars Lindgren, DHS Ventures och Daniel Frodin.

”Det här är jättekul! Vi kan nu öka utrullningstaken med lanseringar utanför Stockholm innan årsskiftet. Nästa år ska vi finnas i Malmö, Göteborg och i flera andra städer”, säger Karmas vd och medgrundare Hjalmar Ståhlberg Nordegren.

Läs mer: Karma tecknar nya avtal och satsar på matsvinn

Norrsken Foundation beskriver sig själva som en stiftelse som kombinerar ny teknik och riskkapital med maximal samhällsnytta. Stiftelsen satsar på tekniklösningar och projekt som kan ha en positiv påverkan på samhällets största utmaningar.

”Karma är en briljant lösning på ett stort problem. Vi tror att tjänsten kommer att minska matsvinnet först i Sverige och sedan internationellt. Med sitt fantastiska team passar de perfekt för Norrsken som investerar i nytänkande bolag som Karma”, säger Frida Siwe, ekonomiansvarig på Norrsken Foundation.

Karma lanserades nyligen i Stockholm och på bara några veckor har över 50 restauranger och över 5 000 användare anslutit sig till tjänsten. Tre exempel är Vassa Eggen, Nybrogatan 38 och Koloni.

”Vi har haft en helt otrolig efterfrågeökning sedan vi lanserade för ett par veckor sedan genom en nyhet hos er på Di Digital. Vi har räddat över 2 000 måltider sedan start”, säger Hjalmar Ståhlberg Nordegren.

Läs mer: Här ska Klarna-miljardärens samhällsförbättrare sitta

Shoppingplattformen Karma (NTL) lockade i fjol till sig ett par miljoner kronor i riskkapital från en ny investeringsfond med namnet DHS Venture Partners. Bakom fonden, som bara investerar i entreprenörer med koppling till Handelshögskolan, står bland andra Lars Lindgren, som startat Svenska riskkapitalföreningen.

Bland affärsänglarna som investerade i bolaget kan nämnas Mattias Miksche (NTL), Magnus Bergman, Daniel Laurén (NTL) och Daniel Frodin. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer