Annons

Klarna rensar i chefsleden: ”Gullar inte med personalen”

Utanför Klarnas huvudkontor på Sveavägen i Stockholm.
Utanför Klarnas huvudkontor på Sveavägen i Stockholm. Foto: Jonas Eng
Dussintals chefer är på väg att lämna när fintechjätten Klarna ska bli mer agil. ”Man gullar inte med personalen”, säger en av Di Digitals källor.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Klarna genomgår just nu en omorganisation. Syftet är att göra sig av med mellanchefer under ledningsnivå, uppger tre källor för Di Digital.

Enligt en person med insyn i bolaget kan mellan 10 och 30 chefer komma att lämna Klarna (NTL) när processen är färdigställd.

Klarna bekräftar ett en ”ny driftsmodell” men tillbakavisar att chefer skulle vara på väg att lämna bolaget. Ingen anställd kommer att behöva lämna som ett resultat av omorganisationen, skriver talespersonen Aoife Houlihan i ett mejl till Di Digital.

Det är inte första gången det rör på sig i fintechjättens chefsskikt. Under hösten 2015 lämnade grundaren Niklas Adalberth bolaget, något som utlöste en avhoppsvåg under vilken fler än 20 chefer lämnade bolaget.

I fjol sparkade Klarna sin USA-chef Brian Billingsley och kapade samtidigt USA-teamet från 120 till 60 medarbetare, vilket Di Digital avslöjade på söndagskvällen.

Läs mer: Klarna missar målen i USA – värderingen står still

Klarna har ett rykte om sig som en hård arbetsplats och det är sällan man ”gullar med sina chefer”, enligt en av Di Digitals källor. Flera personer vittnar om att anställda har blivit avskedade med omedelbar verkan, något som även ska ha drabbat personer på ledningsnivå.

Klarna-chefen Sebastian Siemiatkowski ska enligt en av Di Digitals källor ha skickat ett mejl till styrelse och ledning där han förklarat att cheferna som snart får lämna bolaget ändå inte har rätt attityd.

Det här kanske inte passar alla – och det är okej

Den nya omorganisationen ska enligt en person ha kommunicerats internt kring årsskiftet.

Syftet ska vara att skapa ett arbetssätt där cheferna ansvarar för enskilda produktområden och arbetar mer projektorienterat. Klarna ska ”springa snabbare”, som en av Di Digitals källor uttrycker det.

”Vi skulle förstås hellre se att ingen lämnar Klarna alls. Förändringarna handlar absolut inte om att skära ner personalen – tvärtom”, skriver Klarnas talesperson Aoife Houlihan i en kommentar.

Förändring kan vara ”omvälvande och påverka folk”, tillägger hon.

”Klarna och det här sättet att arbeta kanske inte passar alla och det är okej”, skriver Aoife Houlihan.

Intervju: Nordenchefen om Klarnas framtid: ”Hoppas vi aldrig värderas som en vanlig bank” 

Klarna har knutit till sig flera nya konsulter, däribland Andreas Ringman Uggla, tidigare produktionsdirektör på Karolinska. Det rapporterade Breakit nyligen.

Andreas Ringman Uggla var tidigare produktionsdirektör på Karolinska sjukhuset, en roll han fick lämna sedan han i Dagens Nyheter förnekat att sjukhuset hade problem med cancervårdsköer, något som senare ledde till flera dödsfall.

McKinsey-konsulten Luminous Fujiwara har enligt Breakit utsetts till “vice president of organisation and leadership” på Klarna.

Läs nästa del om Klarna:

Klarna missar målen i USA – aktien står still

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer