Annons

Klarna vill ta in en miljard – värderingen skjuter i höjden

Sebastian Siemiatkowski, vd och grundare för Klarna.
Sebastian Siemiatkowski, vd och grundare för Klarna. Foto: Evelina Carborn
Betalbolaget Klarna vill fylla på sin kassa med en miljard, rapporterar Breakit.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Enligt Breakit ska bolaget ha skickat ut ett brev till befintliga aktieägare om en planerad nyemission där ägarna erbjuds teckna upp sig för 1 640 kronor per aktie. Det innebär att hela betalbolaget värderas till 32 miljarder kronor. Uppgiften om utskicket bekräftas också av kommunikationschefen Aoife Houlihan.

Di Digital har sedan tidigare kunnat avslöja att gråhandel av Klarnas aktie har värderat bolaget i övre spannet kring 34 miljarder, långt över de 20 miljarder som varit den offentliga värderingen sedan flera år tillbaka.

Breakit skriver vidare att några av de befintliga ägarna, som storägaren Sequoia och medgrundaren och vd:n Sebastian Siemiatkowski, redan gjort utfästelser om att delta i nyemissionen på 1 miljard kronor. Den 10 mars ska deadline gå ut för befintliga ägarna för att ge besked om de vill teckna upp sig i kapitalrundan.

Klarna ska också vara öppna för att ta in helt nya investerare i en ännu större kapitalrunda inom kort, enligt sajten. Det är också något som nyhetsbyrån Reuters fått bekräftat av en talesperson på Klarna.

”Den här är en första intern rundan med ett mindre belopp, senare i år går vi också ut till externa marknaden”, säger talespersonen till Reuters.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer