Annons

Klarna skrotar inkassoverksamhet

Sebastian Siemiatkowski, vd på Klarna, har genom åren varit sparsam med detaljer kring sitt inkassobolag Segoria.
Sebastian Siemiatkowski, vd på Klarna, har genom åren varit sparsam med detaljer kring sitt inkassobolag Segoria.
Klarna avvecklar den egna inkassoverksamheten Segoria. Det rapporterar sajten Breakit. Att helt vilja fokusera på kärnaffären uppges vara skälet.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det är en verksamhet som Klarna inte gärna pratat om. Det kommer därför inte som en överraskning att den helägda inkassoverksamheten nu skrotas.

”Det här är ett beslut som växt fram under ganska lång tid och är helt odramatiskt. Inkassoverksamhet är inte, och har aldrig varit, en del av vår kärnverksamhet”, skriver Klarnas chef för inkassoverksamheten Jan Hansson i ett uttalande till Breakit.

Merparten av Klarnas inkassoärenden i Sverige har sålts till Alektum Capital och Sileo Kapital under de senaste åren, och inkasso på entreprenad är melodin även framöver, enligt Hansson.

”På de flesta marknader outsourcar vi redan den delen till bolag som har det som kärnverksamhet och kan erbjuda ännu bättre service. Det känns naturligt att vi framöver kommer vara konsekventa med det på alla marknader”, meddelar han.

Mer om Klarna i senaste Digitalpodden:

Länk till acast

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer