Annons

Klarna stänger jätterunda – tar in över 1 miljard kronor: ”Vi är tacksamma”

Klarnas vd och medgrundare Sebastian Siemiatkowski.
Klarnas vd och medgrundare Sebastian Siemiatkowski. Foto: Jesper Frisk
Flera storägare i Klarna, som Seqouia och Permira, har nu gått in med mer kapital i bolaget. Intresset var stort och nyemissionen blev större än planerade 1 miljard kronor, uppger Aoife Houlihan på Klarna för Di Digital.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Betalbolaget Klarna har nu färdigställt en större nyemission. Det bekräftar bolagets kommunikationschef Aoife Houlihan för Di Digital.

”Vi är glada över det stora intresset och efterfrågan från våra existerande investerare, vilket visar förtroendet för våra planer och de tillväxtmöjligheter vi ser. Vi är tacksamma för deras fortsatta stöd”, säger hon.

Det var i början av mars som betaltjänstebolaget skickade ut ett brev till befintliga aktieägare där de erbjöds att teckna upp sig för 1 640 kronor per aktie. Det innebär att hela betalbolaget värderas till 32 miljarder kronor, vilket Di Digital kunnat avslöja redan i januari.

Läs mer: Klarna vill ta in en miljard – värderingen skjuter i höjden 

Än så länge är inte hela nyemissionen registrerad hos Bolagsverket. Men enligt Klarnas kommunikationschef Aoife Houlihan kommer bolaget nu att ta in mer kapital än den ursprungligen planerade summan på 1 miljard kronor.

”Efterfrågan reflekteras i det faktum att att rundan kommer att stängas över det planerade målbeloppet”, säger hon, utan att precisera en exakt summa.

Bland de storägare som deltar i nyemissionen finns den danska miljardären Anders Holch Povlsen genom sitt Bestseller Group, enligt Aoife Houlihan, samt de två riskkapitaljättarna Seqouia och Permira.

Även Klarnas tre medgrundare Sebastian Siemiatkowski, Victor Jacobsson och Niklas Adalberth har tecknat nya aktier i bolaget. Utöver det har ett antal mindre, icke-namngivna investerare, köpt fler aktier i Klarna.

När Di Digital nyligen intervjuade Niklas Adalberth, som äger ungefär 4 procent av Klarna, ville han varken bekräfta eller dementera sitt deltagande i nyemissionen.

”Jag tror fortfarande Klarna är en bra placering”, sa han.

Klarna har sedan tidigare bekräftat att de planerar att genomföra en ännu större kapitalrunda senare under 2019. Då ska även nya investerare släppas in i ägarkretsen.

Aoife Houlihan avböjer att ställa upp på en längre intervju och vill inte besvara några följdfrågor från Di Digital.

Läs mer: Grundaren har lämnat – men stöttar Klarnas miljardplaner: ”En bra placering”

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer