Annons

Klarna värvar ny finanschef inför börsnoteringen

Klarnas nya finanschef Niclas Neglen och bolagets vd och grundare Sebastian Siemiatkowski.
Klarnas nya finanschef Niclas Neglen och bolagets vd och grundare Sebastian Siemiatkowski. Foto: Press och Di.
Klarna siktar på att börsnoteras i USA inom ett par år. Nu rekryterar bolaget en ny finanschef i form av Niclas Neglen – som har en lång erfarenhet från banksektorn i Storbritannien.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Klarna har utsett Niclas Neglen till ny finanschef. Svensken är utbildad vid Handelshögskolan i Stockholm och har en lång bakgrund inom banksektorn i Storbritannien, där han senast varit Europa-chef för HSBC och tidigare haft höga chefspositioner hos GE.

Bolagets vd Sebastian Siemiatkowski informerade personalen på Klarna om tillsättningen i förra veckan, och nu bekräftar bolaget uppgifterna för Di Digital. Han tillräder sin roll vid årsskiftet.

”Vi är väldigt glada att välkomna Niclas till Klarna. Vi ser fram emot att jobba tillsammans med honom i vår strategi att behålla vår marknadsledande position globalt, medan vi investerar för tillväxt”, säger Aoife Houlihan, bolagets kommunikationschef.

Hon tillägger att kandidater från hela världen har utvärderats under rekryteringsprocessen. Valet föll till slut på Niclas Neglen, som fortsatt kommer att vara baserad i London.

Niclas Neglens bakgrund inom banksektorn skulle potentiellt kunna hjälpa Klarna i deras kommande noteringsprocess. Det senaste budet från bolaget är att en börsintroduktion är aktuell i USA inom ett till två år.

”Han har en bakgrund både på investerarsidan och från banksektorn. Dessutom har han erfarenhet att leda organisationer på komplexa marknader”, kommenterar Aoife Houlihan.

Camilla Giesecke har varit Klarnas finanschef sedan 2017. Hon kommer att stanna kvar i bolaget och bli dess nya expansionschef, med start från årsskiftet, för att till exempel arbeta med framtida företagsförvärv.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer