Annons

Klarnas vd: Jag säljer endast vid ”väldigt attraktivt bud”

Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski.
Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski.
Det haglar stora uppköp på betalmarknaden och snart kan även den danska betaljätten Nets få nya ägare. Svenska Klarnas vd utesluter inte ett uppköp när han intervjuas i Di TV:s Börsmorgon.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Veckan rivstartade när det amerikanska private equity-bolaget Hellman & Friedman lade ett bud på danska betaljätten Nets. Klarnas konkurrent kan köpas för 42 miljarder kronor.

Affären sker kort efter att svenska betalbolaget Bambora, ägt av Nordic Capital, såldes för 14 miljarder kronor till franska Ingenico.

Man måste alltid titta på budet och prisnivån

Svenska Klarna är en konkurrent till såväl Nets som Bambora. Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski säger till Di:s Börsmorgon att private equity-bolagen har börjat uppvakta techbolag allt mer.

https://www.expressen.se/tvspelare/video/tv/ditv/borsmorgon/siemiatkowski-man-maste-vara-global/?embed=true&external=true&autoplay=true&startVolume=0&partnerId=di

”Det finns ett ökat private equity-intresse på betalmarknaden just nu”‚ säger Sebastian Siemiatkowski.

”Inom private equity har man haft avkastningskrav på kanske två gånger pengarna på fyra–fem år. Inom tech har riskkapitalbolagen pratat om fem eller tio gånger pengarna. Någonstans har private equity tittat på det och sagt att de också vill ha det.”

Vad skulle du svara om ett PE-bolag ville köpa er i dag?

”Man måste alltid titta på budet och prisnivån innan man kan svara på en sådan fråga.”

En värdering som Nets – 42 miljarder?

”Min bild är att Klarna har en fantastisk potential och att vi på riktigt kan bli ett hot för storbankerna inom retail banking. Då pratar vi väldigt stora möjligheter och pengar. För mig skulle det krävas ett väldigt attraktivt bud.”

Om vi ska hålla på med bostadslån eller inte, det får vi se

I våras fick Klarna sitt banktillstånd. Klarnas vd upprepar i sändningen sin vision om en smal, kundfokuserad bank som tittar globalt. Han menar att dagens storbankerna är för regionalt fokuserade med allt för breda affärsmodeller.

Men Sebastian Siemiatkowski är fåordig om Klarnas intresse för bolånesegmentet.

”Vi får se”, säger han.

Vi kommer definitivt att hjälpa till med betalningar och vardagsrelaterade tjänster. Om vi ska hålla på med bostadslån eller inte, det får vi se.”

Se hela intervjun i Di TV.

Läs mer: Klarna blir bank: "Vi ska omforma sektorn"

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer