Annons

Klart: Nu lanseras Apple Pay i Sverige

Foto: Marcio Jose Sanchez
Apples betaltjänst Apple Pay lanseras i Sverige ihop med Nordea och St1 meddelade tekniktjätten under tisdagen.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det var i början av augusti som Apple meddelade att bolagets mobila betallösning Apple Pay skulle lanseras i Sverige, Finland och Danmark under 2017. På tisdagen meddelade teknikjätten att tjänsten nu är här. 

Nordeas kunder i Sverige, Finland och Danmark får tillgång till tjänsten som kommer att kunna användas i de kortterminaler som är märkta med  symboler för Apple Pay eller kontaktlösa kort. Dessutom går tjänsten att använda online och i appar.

Läs mer: Svenska ”kassadödaren” bakom Apple Pay: ”Fältet ligger vidöppet” 

”Vi jättestolta att vi är först i Sverige att erbjuda Apple Pay till våra kunder. Vi har 1,3 miljoner kunder som från och med idag faktiskt inte behöver ta med sig plånboken utan bara använda sin mobil. Vi vill ju göra enkla smidiga lösningar för våra kunder och det här är ett sett att betala som jag tror våra kunder komma uppskatta väldigt mycket”, säger Anna Storåkers, Sverigechef på Nordea.

Vad är fördelen med Apple Pay vid e-handel jämfört med betalkort? 

”Det är många kunder som tycker det är väldigt enkelt och smidigt plus att man inte behöver ha med sig kortet. Du kan klara dig med bara mobilen och de flesta kunder har alltid mobilen väldigt nära”, säger Anna Storåkers. 

Apple Pay lanserades 2014 och har sakta men säkert rullats ut runt om i världen och finns nu i ett 20-tal länder. Tjänsten låter dig göra kontaktlösa betalningar via till exempel din Iphone som du sedan signerar med ditt fingeravtryck. 

Tjänsten bygger på Near Field Communication, NFC, som är en teknik för att skicka data över mycket korta avstånd som finns i nyare telefoner och bankkort. Enligt Apple är omkring 35 procent av Sveriges betalterminaler utrustade med tekniken vilket väntas öka till omkring 50 procent vid årsskiftet. 

Läs mer: Trångt på marknaden för mobila betalningar 

Ärkerivalen Samsung hann dock före Apple till den svenska marknaden och lanserade sin mobila betaltjänst Samsung Pay på den svenska marknaden redan i våras, vilket Di Digitial kunde rapportera om

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer