Annons

Klart: Paypal fullbordar köpet av Izettle

Izettles medgrundare Jacob de Geer och Bill Readly, operativ chef på Paypal.
Izettles medgrundare Jacob de Geer och Bill Readly, operativ chef på Paypal. Foto: Adrien Duffy (press).
Amerikanska Paypals köp av det svenska techbolaget Izettle har planenligt gått i lås. Däremot kommer verksamheterna att hållas separata under en tid framöver då affären granskas av konkurrensmyndigheten i Storbritannien.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

I maj briserade bomben när Paypal annonserade att de köper svenska Izettle för motsvarande 19,2 miljarder kronor. I stället för en rekordnotering för techsektorn på Stockholmsbörsen slukades Izettle av den amerikanska betaljätten.

Redan då aviserade parterna att affären skulle slutföras under det tredje kvartalet 2018. Men så sent som för några veckor sedan lade Izettles grundare och vd Jacob de Geer in en brasklapp.

”Inget är klart innan det är klart. Teoretiskt sätt kan vad som helst hända, men det ser bra ut”, sa Jacob de Geer.

Läs mer: Jacob de Geer om Paypal-affären: "Inget är klart innan det är klart" 

Nu har dock de finansiella delarna av affären gått i lås. På torsdagen meddelade Paypal att de fullbordat förvärvet av Izettle.

”Izettle har ett produkterbjudande som gör det möjligt för handlare att möta sina kunder var de än är – online, i butik eller via mobilen. Detta är ett ytterligare steg på vår resa mot demokratisering av finansiella tjänster”, säger Bill Readly, operativ chef på Paypal, i ett uttalande.

Jacob de Geer kommer att fortsätta i sin roll som chef för Izettle. Även medgrundaren Magnus Nilsson går nu över till Paypal. De båda blir samtidigt miljardärer på affären.

”Vi delar Paypals tro på småföretagare. Tillsammans är vi starkare och kan röra oss snabbare för att hjälpa dem att lyckas i en värld av storbolag”, säger Jacob de Geer i en kommentar.

Däremot kommer Paypal och Izettles varumärken och verksamheter att hållas separata för en tid framöver. Storbritanniens konkurrens- och marknadsmyndighet CMA har nämligen inlett en översyn av transaktionen. 

Paypal arbetar nu med myndigheten när den genomför sin granskning, heter det. Parterna har inte gett någon tidsplan för när ett godkännande kan finnas på plats.

Läs mer: Spelet bakom Paypals svenska köp: Så stängdes hemliga jätteaffären 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies