Annons

Klockan tickar – hörlursbolaget Zound ska säljas innan årsskiftet

Pernilla Ekman, vd Zound Industries.
Pernilla Ekman, vd Zound Industries. Foto: Evelina Carborn
Det snabbväxande hörlursbolaget Zound är ute till försäljning. Nu har huvudägarna samlat in 90 procent av aktierna i bolaget för att garantera att en köpare ska kunna ta över bolaget. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det har varit en lång följetong kring hörlursbolaget Zound industries ägarsituation och framtid. Tidigare i april stod det klart att grundaren Konrad Bergstöm sålt hela sitt innehav i bolaget.

Nu meddelar bolaget offentligt att aktieägare som kontrollerar mer än 90 procent av Zound Industries står bakom en försäljning eller börsnotering av bolaget. 

Tillvägagångssättet är inte särskilt vanligt och förklaringen är Zounds något spretiga ägarbild. 

”För att garantera att en eventuell köpare inte slösar tid och resurser på att undersöka ett bolag som sedan visar sig inte gå att sälja har man gjort så här”, säger Patrik Linzenbold, IR-ansvarig på Zound Industries. 

Aktieägarna har alltså godkänt en försäljning utan att ha ett konkret bud att ta ställning till. Deras aktier kommer nu att vara låsta fram till årsskiftet, vilket innebär att en eventuell köpare har fram tills den 31 december 2019 att förvärva Zound Industries. 

Enligt tidigare uppgifter till Di Digital förväntar sig ägarna att kunna få ut runt 3 miljarder kronor vid en försäljning av Zound. Bolagets huvudägare är Tommy Jacobsons genom sina två bolag Zenith och Varenne, samt operatören Telia och riskkapitalbolaget Time for Growth.

Läs mer: Storägaren: ”Zound kan bli värt 9-10 miljarder

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer