Annons

Klockkungens plånbok växer – 200 miljoner från Daniel Wellington

Filip Tysander, grundare och vd för Daniel Wellington.
Filip Tysander, grundare och vd för Daniel Wellington. Foto: Jack Mikrut (Di)
Filip Tysanders klockgigant Daniel Wellington fortsätter växa och ökar omsättningen, men vinsten minskar i takt med att bolaget tar sig till fler länder.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Klocksuccén Daniel Wellington fortsätter att ånga på med ännu en omsättning i miljardklassen och medföljande vinst. Under 2017 omsatte bolaget strax över 2,4 miljarder kronor, en ökning med 17 procent jämfört med 2016 års nästan 2,1 miljarder.

Trots att omsättningen ökar så minskar resultatet. Efter finansiella poster landar man på 901 Mkr jämfört med nästan 962 Mkr under 2016. Vinsten efter skatt hamnar på strax över 702 Mkr, en minskning med 47 Mkr jämfört med 2016. 

Läs mer: Daniel Wellington ökar miljardomsättningen 

Tillsammans med moderbolaget JFT Holding, som äger samtliga koncernbolag inom Daniel Wellington, delar man ut 200 Mkr, säkerligen ett välkommet tillskott i grundaren och ägaren Filip Tysanders plånbok.

En anledning till den minskade vinsten för Daniel Wellington är enligt bolaget att man satsat på att flera lokala dotterbolag i olika delar av världen ska ha en stor tillväxt, något som alltså kostat bolaget. Man har dessutom gått från 345 anställda 2016 till 545 under 2017.

Enligt företagens årsredovisningar, som Di Digital tagit del av, är strategin nu att Daniel Wellington ska minska antalet distributörer och i stället sälja sina klockor i egna butiker och via e-handel. Då behövs de lokala dotterbolagen, heter det.

Bland annat har man startat filialer i Tyskland, Österrike, Indien och Dubai. Totalt har man nu nio dotterbolag i olika delar av världen. 

Di Digital har sökt Daniel Wellington för en kommentar, men bolaget vill inte ställa upp på en intervju.

Läs mer: Efter nederlaget mot Ur & Penn i domstol – Daniel Wellington kräver upprättelse 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer