Annons

Klockkungen ökar utdelningen – får hundratals miljoner i plånboken

Daniel Wellington-grundaren Filip Tysander har sett flera goda år för sitt klockbolag. Nu har han plockat ut flera hundra miljoner kronor i vinst från sitt imperium.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

34-årige Filip Tysander har byggt ett klockimperium genom sitt bolag Daniel Wellington. Bolaget går som tåget, under 2017 landade omsättningen på drygt 2,4 miljarder kronor. 

Det är en ökning med 17 procent jämfört med succéåret 2016 där omsättningen landade på 2,1 miljarder.

Läs mer: Filip Tysander om klockmiljarderna: ”Jag har fingertoppskänsla”

Det innebär goda år för Filip Tysander. Under sommaren 2018 kunde Di Digital berätta att Daniel Wellington tillsammans med Filip Tysanders ägarbolag JFT Holding planerade en utdelning på 200 miljoner kronor.

Nu har han beslutat att lägga till ytterligare 20 Mkr i vinstutdelning. På en extra bolagsstämma beslutades det att totalt 220 Mkr delas ut till Filip Tysander som ensam ägare, visar handlingar från Bolagsverket. 

Det är ett fint klirr i kassan för 34-åringen som 2015 köpte den då dyraste lägenheten i Stockholm – en 418 kvadratmeter stor våning för 104,5 miljoner kronor.

Daniel Wellington växer till fler marknader och i strategin ingår att öppna fler fysiska butiker i egen regi världen över. I januari ingick Daniel Wellington ett avtal med betalbolaget Klarna för att sälja klockor på kredit i USA.

I mars stod det klart att Filip Tysander gick vinnande ur en infekterad strid med Ur & Penn om misstänkt plagiat av hans klockdesign. Fallet hade pågått under nästan ett år innan Patent- och marknadsöverdomstolen beslutade att Ur & Penn faktiskt hade kopierat Daniel Wellington-klockan.

Läs mer: Klockmiljardärens seger: Vinner bitter domstolsstrid mot Ur & Penn 

Läs mer: Klockkungens plånbok växer – 200 miljoner från Daniel Wellington 

Läs mer: Larmet om Daniel Wellingtons fabriker: Arbetarna jobbar för hårt 

Läs mer: Daniel Wellington om larmet från Kina-fabrikerna: ”Finns arbete kvar att göra” 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer