Annons

KNC Miners konkursbo nära att köpas

En av KNC Miners datorhallar i Boden. Där sker bolagets egen utvinning av bitcoin.
En av KNC Miners datorhallar i Boden. Där sker bolagets egen utvinning av bitcoin. Foto: Per Pettersson
Bitcoinfloppen KNC Miners konkursbo är på väg att köpas. Valutabrytningen i Boden förlängs månaden ut. ”Det finns intressenter som behöver analysera en investering”, säger konkursförvaltare Nils Åberg.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

KNC Miner (NTL) bedrev bitcoinverksamhet i tre år innan bolaget försattes i konkurs.

Dels var konkurrensen från utmanare som bygger sin brytningsteknik i Kina för hård, dels skulle tilldelningen av bitcoinenheter halveras den 10 juli och därmed strypa tillgången på kryptovalutan, uppgav bolaget.

Läs mer: Bitcoinkursen knäckte KNC Miner – ansöker om konkurs

Konkursen blev känd sent i maj månad och redan då sa konkursförvaltaren att datorhallarna i Boden, där KNC Miner har brutit bitcoins i två års tid, skulle fortsätta fram till halveringen. Produktionen var alltjämt lönsam.

Nu förlängs produktionen juli ut – det vill säga tre veckor förbi den stundande halveringen – eftersom det finns spekulanter som vill köpa konkursboet.

”Som det ser ut just nu förlänger vi driften till den 31 juli. Det finns intressenter som har uttryckt ett behov av att ha mer tid på sig att analysera en investering”, säger konkursförvaltaren Nils Åberg.

De kostnader konkursboet drar på sig i form av hyra och el månaden ut vägs upp av köpeskillingen vid en eventuell affär.

”Det är min bedömning att konkursboet inte kommer att förlora på det här på längre sikt”‚ säger Nils Åberg.

Han vill inte kommentera vilka köpare som har hört sig för om bolaget, som under 2014 omsatte över en halv miljard kronor. Det rör sig dock om både utländska och svenska spekulanter, säger Nils Åberg.

KNC Miner har tagit in drygt 220 miljoner kronor i riskkapital, enligt Nordic Tech List.


Mer om bitcoin:

KNC om konkursen: "Kina har fördelar som vi inte känner till"

Foto:

REPORTAGE: Guldruschen som kom av sig

Foto:

AVSLÖJAR: ”Project Klondike” – så övertalades investerarna att satsa i KNC Miner

KNC-ägaren: "Vi hade inte koll på produkten"

Kommentar: "Rent nonsens om KNC-kollapsen"

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer