Annons

Knökfullt på Stureplan – men techjättar gör hemmajobb permanent

Ida Hansson Brusewitz, Miriam Olsson Jeffery och Henrik Ek hörs i den här veckans avsnitt av Digitalpodden.
Ida Hansson Brusewitz, Miriam Olsson Jeffery och Henrik Ek hörs i den här veckans avsnitt av Digitalpodden.
Sveriges näst största nätläkare, Doktor.se, tar in nära en halv miljard i nytt kapital. Nu ska de på allvar börja jaga jätten Kry. Och så pratar vi om hemmajobb som blir permanent hos ett par techjättar – men verkar vara på väg ut i Sverige.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Medan viss data pekar på att shoppingen i centrala Stockholm är stendöd, visar siffror från bokabord.se att Stockholmare håller på att återgå till ett mer normalt uteliv.

Tjänsten fungerar bland annat som bordsbokning på affärskrogen Riche, vilket skulle kunna vara ett tecken på att fler möten nu börjar äga rum, ansikte mot ansikte.

Det är en tillvaro som inte känns igen i Silicon valley där vår korrespondent Miriam Olsson Jeffery pratar om den nya ”hemmasittar-ekonomin”. För var händer när citykärnor inte längre har lika många besökare under dagtid, men bostadsområden har det? Ny intressant dynamik kan uppstå, vilket inte bara är en fråga för stunden utan också på sikt, eftersom techjättar som Twitter och Facebook pratar om att vissa får fortsätta jobba hemifrån – för alltid.

Lyssna på Digitalpodden här:

Länk till acast

Du hittar även Digitalpodden på Acast, Apple Podcasts och Spotify.

Har du lyssnat på Digitalpodden? Vad tyckte du? Ge oss gärna feedback! Vi finns på Twitter, Facebook och givetvis även på mejl: digital@di.se

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer