Annons

Kommunens miljardprojekt utmanas av irriterade föräldrar

Di Digitals reportrar Johannes Karlsson och Evelina Nedlund.
Di Digitals reportrar Johannes Karlsson och Evelina Nedlund. Foto: Di.
Ett gäng it-kunniga föräldrar står i öppen konflikt med Stockholms stad, bristen på utbildningsplatser kan hota det svenska spelundret och ett gäng doldissvenskar har sålt sitt bolag för miljarder. Det är ämnena i dagens avsnitt av Digitalpodden.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det svenska dataspelsundret skriker efter nyckelkompetens. Nu riskerar spelprojekt bli försenade, få sämre kvalitet eller släppas till färre konsoler. Nu vill branschen se fler tillgängliga utbildningsplatser. 

I dagens avsnitt av Digitalpodden diskuterar vi även konflikten mellan Stockholms stad och en grupp it-kunniga föräldrar, som tröttnade på kommunens skolplattform och skapade en alternativ app. Hör initiativtagaren Johan Öbrink, som anklagar Stockholms stad för sabotage och själv står under utredning hos Integritetsskyddsmyndigheten.

Ett gäng doldissvenskar med Kinnevik-veteranen Peter Lindholm har sålt sin digitala bilhandel till internetjätten Naspers. Vi går igenom miljardaffären som åtminstone delvis flugit under radarn under det senaste året.

Lyssna på Digitalpodden här:

Länk till acast

Du hittar även Digitalpodden på Acast, Apple Podcasts och Spotify.

Har du lyssnat på Digitalpodden? Vad tyckte du? Ge oss gärna feedback! Vi finns på Twitter, Facebook och givetvis även på mejl: digital@di.se

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer