Annons

Konsertjätten ger sig in i e-sport: "Strategisk satsning"

Henrik Berndtson, partner Blixten & Co.
Henrik Berndtson, partner Blixten & Co.
Liveunderhållningsbolaget Blixten & Co tågar in i e-sportvärlden och tar en minoritetspost i agentföretaget Overlord.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

”För oss är det här en strategiskt viktig satsning”, säger Henrik Berndtson, partner på Blixten & Co.

Bakom Overlord står tidigare Counter-Strike proffsspelaren Oskar ”INS” Holm och Gamingzone Entertainment med Karl Mikael Cakste i spetsen. Den senare har tidigare haft en rad toppositioner inom MTG och hotellkedjan Nordic Choice.

Overlord har för närvarande gamingprofiler som Emilia Hult och Ludvig ”Brollan” Brolin i sitt stall.

Enligt färska siffror från Mediavision tittar nära 650 000 nordbor på e-sport varje dag. Tittandet sker främst på nätet via Google-ägda Youtube och Amazon-ägda Twitch.

Men live-event växer snabbt, en marknad där MTG-ägda Dreamhack redan tagit en ledande position.

”Jag tror e-sporten kommer att ta stora steg som livesport de närmaste åren. Vi vill vara en bra läktarcoach. Man måste inte vara nere på planen för att få önskvärd utväxling”, säger Henrik Berndtson.

Blixten & Co:s engagemang i Overlord och e-sportprojekt är förhållandevis stort.

”Vi har två till tre personer involverade hos oss i någon form. Det är ganska mycket för ett bolag på nära fyrtio anställda”, säger Henrik Berndtson.

Han ser satsningen som långsiktig.

”Alla kalkyler för e-sporten och för Overlords agentverksamhet ser väldigt bra ut. Det här kan bli en viktig del av underhållningsindustrin och vi vill följa utvecklingen på nära håll”, säger Henrik Berndtson.

För Oskar Holm, som efter sin karriär med storlag som Ninjas in Pyjamas och Fnatic dels varit professionell pokerspelare, dels läst på Handelshögskolan ser bara fördelar med samarbetet.

”Jag vill nå ut globalt med Overlord. E-sporten har mycket att lära av underhållningsindustrin om hur agenter kan ta vara på sina klienter”, säger han.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer