Annons

Konkurrensverket ger grönt ljus till Axfood

Antonia Ax:son Johnson är via bolaget Axel Johnson AB huvudägare i Axfood med drygt 50 procent av rösterna.
Antonia Ax:son Johnson är via bolaget Axel Johnson AB huvudägare i Axfood med drygt 50 procent av rösterna. Foto: MONTAGE - Fredrik Sandberg/TT, Jack Mikrut
Konkurrensverket ger grönt ljus till Axfoods köp av matkassebolaget Mat.se.    
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Konkurrensverket har beslutat att lämna dagligvarujätten Axfoods förvärv av Mat.se utan åtgärd. Därmed har ett av villkoren för affären uppfyllts.

Acceptperioden för Axfoods bud på Matse löper till och med i dag, den 23 januari. Likviddag är beräknad till den 30 januari 2017. Axfood har förbehållit sig rätten att förlänga acceptperioden, liksom att senarelägga tidpunkten för redovisning av likvid.

Läs mer: Så rika blir Mat.se:s ägare på storaffären

Det var i december i fjol som det annonserades att Axfood lagt ett bud på 554 miljoner kronor på Mat.se. Offentliggörandet av budet föregicks av dramatik då informationen läckte ut och Mat.se-aktien rusade kraftigt för att sedan handelsstoppas.

Uppköpsbudet motsvarar en premie om 119 procent jämfört med stängningskursen den 9 december, innan information om budet läckte ut på börsen.

Enligt uppgift till Di Digital hade Axfood tidigare övervägt uppköp av såväl Mathem som Linas Matkasse men senare backat från affärerna eftersom prislapparna ansågs för höga.

Axfoods uppköp innebär också klirr i kassan för ägarna i Mat.se. Santa Maria-grundarna familjen Mattsson, som är storägare i Mat.se via bolaget Gavia Food, beräknas dra in över 150 Mkr om affären går igenom.

Di Digital / Direkt

Läs mer: Matjätten Axfood står bakom budet på Mat.se

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies