Annons

Konkurrensverket vill stoppa Schibsteds Hemnet-köp

Schibsteds koncernchef Rolv Erik Ryssdal.
Schibsteds koncernchef Rolv Erik Ryssdal. Foto: TT
Konkurrensverket föreslår att mediekoncernen Schibsteds köp av bosajten Hemnet inte ska godkännas. Det skriver Schibsted i ett pressmeddelande.  
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Tidigare i veckan, i samband med mediekoncernen Schibsteds kvartalsrapport, meddelade bolaget att det finns en ökad osäkerhet om Blockets köp av bosajten Hemnet ska godkännas av konkurrensverket. 

Nu meddelar Schibsted att de fått ett utkast från konkurrensverket där myndigheten säger sig vara negativt inställt till affären "i sin nuvarande form". Schibsted uppger att de ska fortsätta dialogen för att undersöka om det finns en möjlighet att möta konkurrensverkets klagomål och samtidigt genomföra affären på kommersiellt gångbara villkor. 

Detta innebär sammantaget att risken att Hemnet-köpet inte kommer att gå igenom ökat betydligt. 

Schibsteds uppköpsbud på Hemnet på 1,5 miljarder kronor föregicks av en utdragen budprocess där bland annat mediekoncernen Bonnier och riskkapitalbolaget Nordic Capital också var inblandade

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer